MotorokMotorozás

Felkészülés az artistaképzőre

mobitt 096Motorozási tudásunkat fejlesztendő, április elsején vasárnap részt vettünk egy egész napos motoros vezetéstechnikai képzésen. Íme két lelkes hölgy motoros beszámolója, tapasztalata a tréningről.

Verzió 1.

A helyszín valahol a Tétényi fennsíkon, április elsején, vasárnap reggel. Elsőnek érkeztem, valószínű én lakom a legközelebb, hm, így könnyű. Még elég hideg volt, de már sütött a nap. Lassan gyűlt a motoros csapat. Négyen voltunk lányok. Sokan ismerték már egymást, látszott, nem először vannak itt (és ez a pályán is meglátszott).

Elsőként a tanteremben általános eligazítást tartottak az oktatók – kaptunk meleg kávét, teát, pogácsát is – majd indultunk a pályára. Első feladatként mindenféle akrobata mutatványokat kellett a libasorban közlekedő motorjainkon csinálni – ők egyensúlygyakorlatnak nevezik – állni, állva fél kézzel motorozni, féloldalt ülni meg hasonlókat. Azt még az elején a lelkünkre kötötték, hogy mindenki csak annyit vállaljon be a feladatból, amit biztonsággal végre tud hajtani.

 

A következő feladat előtt elmagyaráztak nekünk egy kanyarodási technikát, amivel szűk íveken nagyon jól stabilizálni lehet a motort. Tulajdonképpen az összes többi gyakorlat ennek a technikának az elsajátítására épült. Kb. a nap közepére kezdtem ráérezni a lényegre, attól kezdve egészen felszabadultan döntögettem a motort.

Délután 3 körül úgy éreztem, halálosan elfáradtam, már nem is nagyon róttam a köröket, csak figyeltem a többieket. Mindent egybevetve nagyon hasznosnak bizonyult ez a képzés. Ha ki akarod próbálni a motoros tudásodat, vagy éppen ellenkezőleg – még nem vagy igazán gyakorlott motoros – csak ajánlani tudom. Igaz, hétfőn jó adag izomlázzal keltem, de ezzel együtt megérte.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Legközelebb gyertek Ti is!

Üdv mindenkinek!

Jade

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük