Hírek

Év végén bezár az MZ gyár

mz bezar 01Habár a II Világháborút és a kommunista korszakot is túlélte, a világ egyik legrégebbi motorgyára, a zschopaui MZ gyár az év végén végleg befejezi a termelést.

A volt kelet-német Motorcycle Works Zschopau már azóta csak veszteséget termel, hogy 1996-ban megvásárolta a Hong Leong Industries. Habár az új tulajdonosoknak köszönhetően számos új MZ modell is megjelent a piacon, a nagy japán gyártókkal nem sikerült felvenni a versenyt.

A további veszteséget a malayziai tulajdonosok döntése alapján a gyár bezárásával tudják csak megállítani. Így most már szinte biztos, hogy a 2008-as év végén bezár az 1922-ben alapított gyár, és ezzel együtt befejeződik a legendás kelet-német MZ motorkerékpárok gyártása is.

A német sajtó információi szerint a gyárnak december 31-én kell befejeznie a motorok előállítását. Ez az a dátum ugyanis, amikor a kormánytól érkező támogatások megszűnnek. Ezzel egy időben nagyjából 40 munkás fogja elveszteni állását, és egyetlen német motorkerékpárként már csak a BMW marad.mz bezar 02mz bezar 03

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük