HírekKultúraMotoros film

Indiana Jones Harley-n motorozik

indiana jones 07Egy 2007-es Harley-Davidson Softail Springer Classic is szerepet kapott a legújabb Indiana Jones filmben.

Az “Indiana Jones és a kristálykoponya királysága” című filmben a Mutt Williams-et alakító Shia Labeouf vezeti azt az egyedülálló motorkerékpárt, de végül persze Harrison Ford is a nyeregbe pattan. Az utángyártott alkatrészek segítségével valódi koránál 50 évvel idősebbre alakítottak át a Softail Springert. A hatalmas kínálatnak köszönhetően majdnem mindent sikerült megoldani katalógus alkatrészekből, de a benzinpumpa, a berúgókar és a nyeregtáska így is egyedileg készült a motorhoz.

A Lucasfilm számára átalakított Harley-Davidson a háború utáni időket idézi. Justin Kell, az építő büszke arra, hogy sikerült az ötvenes évek formavilágát hitelesen megjelenítenie. A vadiúj motorból egy hatvanéves Knucklehead stílusú gépet varázsolt egy rossz minőségű, kisméretű fotó alapján. Azért legyünk őszinték: a króm elmattítása még nem elég a korhűséghez.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

színes magyarul beszélő amerikai kalandfilm, 123 perc, 2008
rendező: Steven Spielberg
szereplő(k):
Harrison Ford (Indiana Jones)
Shia LaBeouf (Mutt Williams)
Karen Allen (Marion Ravenwood)
Jim Broadbent (Charles Stanforth dékán)
Ray Winstone (George McHale ‘Mac’)
John Hurt (Oxley professzor)
Cate Blanchett (Irina Spalko)
Igor Jijikine (Dovchenko)
Alan Dale (Ross tábornok)

A lemezalkatrészek eltávolításával valamint a kipufogó kiherélésével csaknem 30 kilogrammal lett könnyebb, és 30 lóerővel lett erősebb a kétkerekű. Mindkét átalakításra nagy szükség volt, hiszen a filmben nagy sebességgel kellett száguldania és a látványos kaszkadőrmutatványokban is helyt kellett állnia.

Az avatatlan szemeknek a tárcsafék árulhatja el, hogy a motorkerékpár új, a hozzáértők pedig azonnal felismerhetik a Twin Cam jellegzetes hengereit. Habár Kell próbálkozott a korhű fékek felszerelésével, de nem sikerült olyan megoldást találni, amivel elkerülhetőek lettek volna a fölösleges vészhelyzetek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Összesen egyébként öt darab készült a filmben szereplő motorból. Az egyiket a különleges effektekhez használták, és a végén fel is robbant, kettőt a gyártó cég vásárolt meg. A két megmaradt motort visszaszállítottak a Harley-Davidson-hoz, és hamarosan kiállítják őket a július 12-én Milwaukee-ban megnyíló motorkerékpár múzeumban.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük