fbpx
EseményekMotorverseny

Elstartolt a 2015-ös Dakar Rali

laia sanz dakar1A legendás terepverseny idén is sok izgalommal kecsegtet. Bár neve már régen nem jelzi a tereprali helyszínét, szelleme és keménysége korántsem vesztett fényéből.

Az Argentínán, Bolívián és Chilén keresztül vezető, embert és gépet próbáló megmérettetés ma kezdődött, melyet idén igazi maratoni stílus jellemez. A január 17-én célhoz érő győztes mezőny ez alkalommal sem ússza meg könnyed természetjárással. A csaknem 9000 kilométer sok nehézséget, újdonságot és meglepetést rejteget számukra, mely a szervezők kreativitásának köszönhető. A sivatagos és sziklás szakaszok egyaránt megtalálhatók a versenytervezetben, melyek közül az extrém gyorsasági szakaszok sem hiányoznak. Utóbbiakkal igazi off-road megmérettetésnek vetik alá az indulókat.

Idén is izgulhatunk bátor motoros csajokért. A tavalyi versenyt oly korán feladni kényszerülő Rosa Romero Font újult erővel idén is rajthoz áll, és honfitársa, a sok férfi versenyzőt megszégyenítő teljesítményre képes Laia Sanz megismételni készül tavalyi kitűnő szereplését. A quados Camelia Liparoti mellett egy másik csaj is, a chilei Paula Galvez is igyekszik négy kerékkel kavarni a port.

A 161 motoros és 45 quados induló hatalmas létszámú mezőnyt jelent, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy részük különböző okokból hamar kiesik. Reméljük, idén nem kell balesetekről beszámolnunk, és minél többen érnek épségben be a célba.

Hogy hazánk versenyzőiről se feledkezzünk el, meg kell említenünk, hogy Dési János idén is megmutatja, hogy kitartók és kemények a magyar motorosok. Az autósok kategóriájában is lehet izgulni hazánk fiaiért. Sebestyén Sándor, Bognár József – a mongol Jargalsaikhan Damdinbaljir-ral kiegszülve – áll rajthoz, illetve Szaller Zoltán, Farkas Nándor és Laklóth Aladár hármas is részt vesz a kemény megmérettetésen.camelia liparotti dakar1paula galvez dakar1rosa romero font dakar1

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x