HírekMotorokMotorozás

Elindult a motoros szezon, szaporodnak a motoros balesetek, sűrűsödnek a rendőri ellenőrzések is

A rendőrség szigotúbban ellenőrzi a motorosokat húsvétkorAz Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésű akciójához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendőrök idén márciusban. A húsvét pedig mindig kiemelt időszak az ellenőrzések szempontjából.

Évtizedek óta megszokott az a gyakorlat, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben.

Azonban még mindig sokan nem használják a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak.

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg.

Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem döntés kérdése, hanem kötelező.

Húsvétkor is maradj otthon!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az ellenőrzés azonban nem áll meg a biztonsági övnél. A rendőrök folyamatosan figyelik a gyermekbiztonsági rendszer meglétét, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát is.

Az elmúlt hetek számos motoros balesetének köszönhetően a  motorosok ismét kiemelt figyelemre számíthatnak, és nem csak húsvét környékén. Elsősorban a népszerű motoros kirándulóhelyeken lehet számítani a rendőrség jelenlétére, úgyhogy azt javaslom, csak akkor indulj el motorozni (most is és mindig), ha minden felszerelésed és okmányod rendben van.

A közlekedők idén húsvétkor is határozott és következetes rendőri fellépésre számíthatnak.

… hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: Copyright Zigmunds Dizgalvis

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük