fbpx

Elhunyt Czuczi Győző, a hazai motokrossz sport egyik alapítója

czuczi gyozoAz idei év januárja egy szomorú hírrel indult, ugyanis 14-én elhunyt Czuczi Győző, a magyar motokrossz sport egyik alapítója, aki nemcsak a hódmezővásárhelyi-, hanem az egész hazai sporttörténetbe beírta a nevét.

Czuczi Győző január 14-én, 82 éves korában hunyt el – több mint 60 évig volt megbecsült tagja a magyar-, illetve a nemzetközi motokrossz sport életének, hiszen szervezett, irányított.

1937. január 1-jén, Vácott született. Budapesten dolgozott a Népstadion technikusaként is. 1991-től pedig a Toyota Motor Hungary Kirendeltség vezetőhelyettese volt.

1980-ban, az ő kezdeményezésére hozták létre Hódmezővásárhelyen a laktanya melletti motokrossz pályát, mai nevén Rolandringet, s a város motokrossz életével egyidőssé vált a hazai is.

Czuczi Győző nem csak a motorsport ikonja volt, hanem önkormányzati képviselőként, illetve bizottsági tagként is tevékenykedett.

Elérte azt is 1993-ban, még Gallov Rezső sportállamtitkárnál közbenjárva, hogy a pálya ismét önkormányzati terület legyen, s 2006-ban Czuczi Roland emlékére kapta meg a Rolandring nevet.

Tagja volt a Magyar Autó és Motorsport Szövetség elnökségének, motokrossz országos szakágvezető, valamint a Czuczi Roland Sport Alapítvány elnöke.

1996-ban sportmunkájáért megkapta az Eszterházi Miksa-díjat, 2015-ben pedig életműdíjat vehetett át, a Délmagyarország Az Év Sportolója díjazottjai között.

Czuczi Győző halálával, nagy veszteség érte szeretteit, a magyar motorsportot, s városát, Hódmezővásárhelyt.

Forrás: vasarhely24.com
Fotó: Promenad.hu

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x