fbpx
HírekMotorokMotorozás

Egy baleseti helyszínelő lett a motoros rendőrök országos bajnoka

soltesz tibor motoros rendorok bajnokaA IX. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyen, a motorkerékpáros járőrök összesített versenyében, Soltész Tibor rendőr főtörzsőrmester, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében bizonyult a legjobbnak úgy, hogy nem is motoros rendőr, hanem baleseti helyszínelő és vizsgáló.

A közelmúltban rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a IX. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt. A megmérettetések sora három napig tartott, amelyeknek Martfű és Szolnok adott otthont.

Soltész Tibor rendőr főtörzsőrmester, aki a motoros járőrök bajnoka lett, az Emődi Autópálya Mérnökségen dolgozik baleseti helyszínelőként, de nem csak az autópályán, hanem megyei szinten is végzi munkáját, amennyiben a helyzet megkívánja.

A rendőrség kötelékéhez 2011-ben csatlakozott, s 5 éve helyszínelő, mert mindenképpen közlekedési rendőr szeretett volna lenni – olvasható a BOON-nak adott interjújában.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A cikkből többek között az is kiderül, hogy Soltész Tibor természetesen imád motorozni, s 18 éve hajtja a vasakat. Nagyon szeretett volna motoros rendőr lenni, de sajnos a meglévő létszám miatt nem volt erre lehetősége.

Szerencsére ezen a versenyen is elindulhatott, mivel megnyerte a megyei fordulót, de elmondása szerint, az esélytelenek nyugalmával érkezett a helyszínre, hiszen Európa-bajnokok is voltak a mezőnyben.

A verseny első napján elméleti kérdésekben kellett megütközniük a versenyzőknek, másnap pedig már a gyakorlati rész következett – futás után kellett nyeregbe pattanniuk, s elindulni a pályán.

Különféle típusú talajokon kellett ügyességi feladatokat végrehajtaniuk a motorral, de nem maradt el a végén a kötélpálya, a futás, a lövés sem.

A r. főtörzsőrmestert az eredményhirdetésnél érte a meglepetés, amikor a gyakorlati verseny legjobbja lett, majd az összesített versenyen is ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Így, Soltész Tibor rendőr főtörzsőrmester képviselheti hazánkat az Európa-bajnokságon, amelyet ősszel rendeznek meg.

Ezúton is gratulálunk neki!

Forrás, fotó: BOON – A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x