HírekMotorokMotorozás

Szaúdi csajok a motoron

Ha hiszitek, ha nem, a világ legtöbb országával ellentétben, Szaúd-Arábiában a nőknek nem engedélyezett a két keréken való közlekedés. A valósággal ellentétben azonban egy új videojátékban a szaúdi nők is motoroznak, és vad tájakon versengenek gépeik nyergében.

Az új, okostelefonokra írt játék neve “Saudi Girls Revolution”, azaz a Szaúdi csajok forradalma. A játék megalkotója Fahad Al-Saud, szaúdi herceg, aki a szaúd-arábiai király testvérének unokája.

Az ifjú herceg jártas a nyugati kultúrában. A Stanford Egyetemen tanult, korábban dolgozott a Facebook arab verziójának a beindításánál, élt Los Angelesben és Londonban is. Több céget alapított, beleértve a NA3M Games nevűt is, mely a “Saudi Girls Revolution” videójátékot megalkotta.

Szaúd-Arábia nem csak tiltja a nők számára a járművezetést, hanem nagyon kemény büntetéssel sújtja azokat a hölgyeket, akik megszegik ezt a törvényt. A szaúdi nők persze harcolnak a jogaikért, – többek között azért is, hogy motort vezethessenek – de az elmúlt 10 évben ez a küzdelem még nem hozott sikereket.

Vajon egy videojáték segíteni fog abban a harcban, hogy a törvények minden arab világban élő nő számára enyhébbek legyenek? Ki kell várni a végét. Hátha. Míg a törvények nem változnak, a szaúdi nők nem tehetnek mást, mint hogy játék segítségével elképzelik azt, milyen motoron csapatni.

A játék béli nyolc nő egyikeként, maximális sebességgel száguldhatnak a sötét felhők alatt egy poszt-apokaliptikus birodalomban az ellenséges területeken keresztül, és harcolhatnak a kegyetlen zsarnokokkal, miközben köpenyüket tépi a vad szél. Vagy a játékkal inkább csak férfiak fognak játszani? Ki tudja?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük