HírekMotorokMotorozás

BMW VISION NEXT 100 – terminátor a jövőből


bmw motorrad vision3Elektromos meghajtás, amelyet a BMW legendás boxermotorja ihletett

A háromszög alakú váz közepén egy hamisítatlanul egyedülálló történelmi emlék kapott helyet: az erőforrás, amelyet a zéró emissziójú elektromos meghajtás ellenére a legendás BMW boxermotor képe és kialakítása szerint formáltak meg a tervezők. Az erőforrás megjelenése ugyanakkor a használat körülményei szerint is változik: álló helyzetben a motor mindenféle feltűnés nélkül pihen a vázba építve, menet közben azonban kiemelkedik, hogy ezáltal optimalizálja a koncepció légellenállását és még inkább megvédje a motorost az időjárási viszontagságoktól. Az erőforrás csiszolt alumínium felülete az egység kimagasló minőségét nyomatékosítja.

Maximális minőségi elvek mentén megálmodott minimalista stílus

Az első ránézésre karcsú kiállású BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány magabiztosan hangsúlyozza ki kétkerekű vonásait. A minimalista stílusban megtervezett frontrészt kivételes minőségű részletkidolgozása emeli a hétköznapi motorkerékpárok fölé. A háromszög alakú központi váz első kerék feletti részébe egy nagyméretű, fémházba épített fényszórót integráltak a tervezők, két függőlegesen elrendezett, „U” alakú nappali menetfény társaságában. Eme látványos fényszóróház egyszerre szélterelő elemként is funkcionál, amely a kisméretű, egybeépített szélvédővel ráadásul a motorkerékpár körüli légáramlatot is optimalizálja.

Az ülés, a központi váz felső borítása és a légterelő elemek egytől egyig szénszálból készültek.

A hátsó lámpák és az irányjelzők szerepét az ülés alatt vékonyan megrajzolt vörös fénycsíkok töltik be, amelyeknek köszönhetően a hátsó lámpák a BMW Motorrad mai kétkerekűiről ismert „dupla C” alakban világítanak – vadonatúj, jövőbe mutató stílusban.

Az optimális csillapításról a változó futófelületű gumiabroncsok gondoskodnak, amelyek a legváltozatosabb útfelületekhez is alkalmazkodnak és minden vezetési szituációban tökéletes tapadást garantálnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Analóg műszerek egy digitális korban

A BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmányba sem hagyományos kijelzőket, sem vezetékeket, sem pedig gombokat nem terveztek a mérnökök, a letisztult formák között azonban egy analóg műszer már első ránézésre is kitűnik a koncepcióból: a jobb oldali markolatnál elhelyezett piros színű, mechanikus indítókapcsoló, amelyet a tervezők a tradicionális motorkerékpározás hamisítatlan örökségeként ültettek be a kétkerekű tanulmányba.

A markolatoknál meghagyott mechanikus karok ugyancsak a motorkerékpározás klasszikus korszakait idézik.

bmw-motorrad-vision1bmw-motorrad-vision2bmw-motorrad4

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük