fbpx

A 82-es körzet titka – Mutáns szörny a titkos bázison

Sok munka eredménye az egyedi, hét lemezdarabból kialakított tankforma, és persze annak fényezése, illetve mintái is, mely a hideg idő ellenére is elkészülhettek. Muszáj volt kihasználni az enyhe telet, a melegebb napokat, mivel Berci műhelye fűtetlen, a konyhából meg azonnal kivágnák a tankkal, festékekkel, lakkal együtt, és mehetne a pénz alkatrészek helyett válóperes ügyvédre.

A csontváz egyéb alkotóelemeit a mester a legkülönfélébb helyekről beszerzett kiegészítőkkel teszi teljessé, és persze elmaradhatatlan a saját kétkezi munkával alkotott elemek felvonultatása is.

Az első lámpának a korábbi motoroknál már bevált MTZ traktor dugattyú ad formát, melybe egy robogó fényszórója kerül beépítésre. A kormánycsonkok, az ülés váza és majdan annak bőrborítása is kézi munka eredménye lesz, ahogy az egyedi kipufogó is, mely méretcsökkentés után nyeri majd el végső formáját, hogy ne takarja ki a különleges hátsó villát, ami egy külön, lemezből formált burkolatot kapott.

A hátsó villa merev kialakítású, viszont az ülés rugózik egy mountain bike rugóstag segítségével. A váz színe még nem eldöntött, de fekete biztosan nem lesz. A motorblokk oldaldeklijei és a szelepfedél polírozva lesz, míg a többi részen fekete és köszörült felületek járulnak hozzá az összképhez.

A gép összes elektronikája a tank jobb első részében kialakított üregben kap helyet, így egészen biztosan letisztult lesz az összkép. A gyújtás- és világításkapcsolók az ülés előtti kis panelre kerülnek majd.

A kifejlett, teljesen kész példányról és annak keresztelőjéről hamarosan egy újabb cikk formájában értesítünk mindenkit. Remélhetőleg az újév további sikereket, és ötletekkel gazdagon teleszórt gépeket hoz Berci portájára.

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2021 január 7. 09:12

Elképesztő!!! Gratulálok!!!
Csodálom és tisztelem, hogy milyen bátran nyúlsz a vázakhoz, fantasztikus, sehol máshol nem látható formákat agyalsz ki, és a megvalósításhoz is mekkora szakértelmed van. És ráadásul egyedi, jól felismerhető stílusod van! Elképesztő. Csodálatos. Csak az tudja igazán, mekkora dolgok ezek, aki maga is csinált már ilyet, vagy legalább próbálkozott.
Istenem, bárcsak lenne nekem is időm foglalkozni az építéseimmel! 🙁
Ha úgy alakulna, hogy föl kellene megint adnom, már tudom, kinél lenne jó kezekben a sok összegyűjtött alapanyag. Adja Isten, hogy ne kelljen, de itt még az se biztos, hogy a tehénlepény lapjára esik…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x