MotorbemutatóMotorok

Bemutatkozik az új BMW F 800 GS Adventure

P90119902 lowResAz F 800 GS Adventure a sokoldalú túra-alkalmazhatóság és a magas színvonalú terepes képességek optimális ötvözetét kínálja a motorosoknak.

A BMW Motorrad nem csupán a nagyméretű túra-endurók piacán szerepel a legsikeresebb gyártóként, hanem F 700 GS és F 800 GS modelljeivel, a középkategóriájú endurók körében is éllovasnak számít. Az új F 800 GS Adventure e vezető pozíciót erősíti tovább.

A gép az F 800 GS bevált és karakteres, vízhűtésű, hengerenként négyszelepes, kéthengeres erőforrását vette át.

E korszerű, 798 köbcentiméteres aggregát elektronikus benzinbefecskendezéssel, szabályozott katalizátorral és hatfokozatú sebességváltóval készül. Teljesítménye 7.500-as percenkénti fordulatszámnál változatlanul 63 kW (85 LE), s 83 newtonméter maximális forgatónyomatékát 5.750 percenkénti fordulatnál adja le, mindvégig érzékeny gázadási reakciókkal, intenzív vonóerővel és kedvező üzemanyag-fogyasztási értékekkel szolgálva.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Akárcsak az F 800 GS, az Adventure is robusztus és nagy torziós merevségű csővázra épül, a tekintélyes hatótáv szolgálatában álló, 24 literesre növelt üzemanyagtartály (+8 liter az F 800 GS tankjához képest) okozta terhelést a megerősített hátsó vázkeret veszi fel.

Az F 800 GS felszereltségéhez hasonlóan az Adventure is már alapkivitelében tartalmaz blokkolásgátló berendezést (ABS). Az olyan fejlett biztonsági és menetdinamikai rendszerek, mint az elektronikus kipörgésgátló (Automatic Stability Control; ASC), illetve az Elektronikus futóműállítás (Electronic Suspension Adjustment; ESA) gyári extrafelszerelésként állnak rendelkezésre. A BMW F 800 GS modellel együtt így az F 800 GS Adventure a piac legbiztonságosabb középkategóriájú túra-endurójaként szerepel a palettán.

Az F 800 GS Adventure emellett az ASC rendszerhez extraként az új enduro-üzemmódot is kínálja. A vezető ekkor a terepes használat során egyszerű gombnyomással emelheti meg az ABS és az ASC rendszereinek beavatkozási küszöbértékeit, laza talajon is optimális gyorsulási-, illetve lassulási értékek mentén élvezve a motorozás még dinamikusabb élményét.

Új, kimondottan férfias stílusú burkolata az F 800 GS Adventure világjáró-karakterét is kiemeli, amelyhez szintén új és különösen kényelmes ülése, a szél és az eső elleni fokozott védelem jegyében megnövelt szélvédője, valamint kéz-protektorai is nagyban hozzájárulnak.

Az F 800 GS Adventure felszereltségét széles enduro-lábtartók, állítható és megerősített lábfék-kar, valamint motorvédő csőidom és egyidejűleg az üzemanyagtartály védelmeként is szolgáló oldaldoboz-tartó teszi teljessé.

A modell két új színével is kifejezésre juttatja kalandra termett karakterét.A „Matt Sandrover” árnyalat közvetlenül utal a motor kalandvágyó egyéniségére, kifejezetten robusztus és férfias megjelenés mellett.Piros (Racing red) színében a gép ezzel szemben különösen könnyed és sportos hatást kelt, dinamikus karakterét emelve ki leginkább.

A BMW F 800 GS Adventure „Launch Edition”

Az új F 800 GS Adventure piaci bevezetésére jelenik meg az ezer példányban készülő „Launch Edition” különleges változat is. Az F 800 GS Adventure „Launch Edition” egyéni stílusjegye „Matt Sandrover” színe, amely három felszereltségi csomaggal kombinálható.

A komfort-csomagban fedélzeti számítógép, markolatfűtés és középállvány szerepel, míg az enduro-csomaggal a „Launch Edition” kivitel is rendelkezhet az ASC rendszerével és annak enduro-üzemmódjával.

A felszereltségi kínálatot a kiegészítők csomagja teszi teljessé, zárható alumínium csomagtartódoboz-készletével, topcase-tartójával, valamint a BMW Motorrad Navigator Adventure navigációs rendszerrel (a megfelelő tartóval és kábellel).

A BMW Motorrad tehát újabb lehetőséget kínál ezzel a modellel a túramotorosok, világjárók és endurósok számára, hogy remek kalandokat éljenek át a motor nyergében.P90119914 lowResP90119925 lowResP90119931 lowResP90119920 lowResP90119939 lowRes

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük