fbpx

Babonás vagy? Milyen varázslattal véded magad a motoron?

Motoros babonák csajok a motoronHa már mindent megtettél, hogy rutinos motoros legyél, de még mindig benned van a para, hogy bármi rossz megtörténhet a motoron, az utolsó esély, hogy valamilyen szertartással, babonás szokással véded magad. Neked van ilyen szertartásod, amit minden motorozás előtt elvégzel?

Ahogy a sportolók a verseny előtt vagy a tanulók a vizsga előtt, néhány motoros motorozás elött is végez valamilyen mini szertartást, hogy a fentiek, vagy az, akiben ő éppen hisz, megvédjék. Ez a szertartás bármi lehet: egy ruhadarab, aminek mindig ott kell lennie, egy mondat, aminek mindig el kell hangoznia, vagy egy mozdulatsor, ami mindig ugyanaz.

Ha valaki a barátjának védőharangot ajándékoz, azt is azzal a céllal teszi, hogy a motoros társát megvédje a rossztól, a műszaki problémáktól vagy a balesetektől. Ezeket a rituálékat babonának is nevezhetjük… Nincsen objektív bizonyíték, hogy működik-e vagy sem, a legfontosabb, hogy az, aki csinállja, higgyen benne. Persze fordulhat a visszájára is a dolog, és ha valami miatt elmarad a rituálé, az illető gondolhatja azt, hogy majd most fog valami rossz történni.

A védő harang – guardian bell – legendája

A motoros csajoknak természetesen a babonás szertartásokról is van véleménye, és néhányan rendszeresen végzik is ezeket a rituálékat. De nézzük, mit válaszoltak a Facebook csoportban az ezzel kapcsolatban feltett kérdésre!

Sziasztok! Lenne egy nyomi kérdésem… Nektek van valamilyen új motoros cucc felszentelő rituálétok? Kicsit (=nagyon) babonás vagyok, és sajnos egyszer meg is szívtam, felszentelés nélküli szerkóban el is csúsztam… Érdekelne, hogy ti csináltok valamit az új holmikkal annak reményében, hogy ne patkoljunk el benne? Egyébként semmi sátánista szektás vagy boszorkányos durva dologra nem gondoltam. Apró praktikák, szokások, amit te is csinálsz. Bár ez nem a szerkóhoz kötődik, de legalább univerzális.

“Magam részéről semmit nem teszek. Viszont mindig úgy köszönök el, hogy Hazajövök.”

“Nem csak a mocizásnál, de akárhova megyek egy szabály van, a férjemmel puszi nélkül sehová, meg mindig mondjuk, hogy szeretlek! Igaz nem motoros szerkós babona. Illetve garázsból nem jövök ki úgy, hogy ne adnék puszit a motoroknak! A töröttnek minden nap megköszönöm, hogy épségben vagyok, ő totál kár lett de engem megvédett…”

“Két dologban bízhatunk, hogy ne érjen minket baleset: a tudásunkban és egy jó nagy adag szerencsében.”

“Én angyal mániás/mágiás vagyok, Hondám van, így mindig velem vannak. Esetleg egy angyal plüss, vagy valami lehetne a kulcstartódon, így anblock bevédve éreznéd magad. Új cuccal együtt.”

“Nekem minden kulcsomon van egy angyalka”

“Minden új cuccomat egy egy hónapon belüli zakózással szentelem fel… 🙂 Legyen az motor vagy ruházat, amíg nem esek vele/benne, addig parázok, hogy jaj, mi lesz, ha megkarcolom, aztán puff neki, nesze nekem felszentelés. Annyi előnye van, hogy utána már nem kell aggódni, hogy karcos vagy szakadt lesz valami.😂”

“Sok vezetéstechikai tréning😂, 100 % fókusz menet közben és az optimizmus, hogy rendben lesz minden. A ruha csak kisebb esésnél véd…”

“Nagyanyám nagyon spirituális. Megáldotta 14 éves koromban a robogómat, mikor először jöttem le hozzá. Az utca végén felborultam vele, és az azt követő héten még vagy 3*. A két másik motoromat nem is látta, azok közül csak az egyik dőlt el, mert kicsúszott a lábam a sóderen álló helyben. 🤷🏻‍♀️ Hasznodra nem voltam, de legalább viccnek jó lehet. 😃”

“Én földhöz csaptam a ruhámat… Mondjuk a bukót nem biztos hogy így kell…”

“Én mindig behúzom a kabátom középen aztan sisak, majd bal alkar, jobb alkar, zippzar, utána bal kesztyű, jobb kesztyű, fel a mocira, dobok egy keresztet, elmondom védj meg Uram utána stenderd és gyújtás.”

“Én egy angyalkás nyakláncot vettem, főként a motorozás miatt. Azóta mindig rajtam van.”

“Én esténként szoktam mondani az autóknak és a mororoknak, hogy Jó éjszakát gyerekek. Ez csak akkor ciki, ha nem veszem észre, hogy más is van a garázsban. 🤣 (közös teremgarázs).”

“Látom vannak jó sztorik. Amikor a felszerelésem fullba még lett vagy épp csak a káoszka volt még az udvaron biciklivel mentem körbe motoros cuccban. Akkor még nem volt meg a motor, de ez lehet amolyan felszentelés dolog. Amúgy látom nem egyedül vagyok, aki beszél a motorokkal. Én mindig köszönök neki meg elbúcsúzom, és ha épp bezintyuk vagyok, akkor bocsánatot kerek, hogy őt nem vittem és mondom neki, hogy nagyon szeretem. Engem csak a barátom néz ilyenkor hülyének, mert egy közös helyen tartjuk.

“Én faszán felavattam az új szerkómat Sirokra menet szarrá áztam, de a cipőm és a dzsekim nem ázott át ez jó próba volt.”

“Én mindig elsőnek a bal kezemre húzom a kesztyűt!!! Első alkalom óta!”

“Hmmmm… én nem agyalok, csak megyek… minden úgy történik, ahogyan történnie kell… ennyi.”

“Az első út a felszentelő út vagy a beavatás ha úgy tetszik.”

 

Neked mi a véleményed a motoros babonákról? Van saját rituáléd? Írd meg nekünk hozzászólásban!

 

Címlapkép: gerain0812

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 2 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kovàcs
Kovàcs
2022 szeptember 22. 05:53

Nekem van egy lovas medál jobb oldalamon ,bal oldalamon pedig egy női figura …mindkettő fém anyagból való..
👍👍

2
0
Would love your thoughts, please comment.x