KiemeltMotorokMotorozás

Babonás vagy? Milyen varázslattal véded magad a motoron?

Ha már mindent megtettél, hogy rutinos motoros legyél, de még mindig benned van a para, hogy bármi rossz megtörténhet a motoron, az utolsó esély, hogy valamilyen szertartással, babonás szokással véded magad. Neked van ilyen szertartásod, amit minden motorozás előtt elvégzel?

Ahogy a sportolók a verseny előtt vagy a tanulók a vizsga előtt, néhány motoros motorozás elött is végez valamilyen mini szertartást, hogy a fentiek, vagy az, akiben ő éppen hisz, megvédjék. Ez a szertartás bármi lehet: egy ruhadarab, aminek mindig ott kell lennie, egy mondat, aminek mindig el kell hangoznia, vagy egy mozdulatsor, ami mindig ugyanaz.

Ha valaki a barátjának védőharangot ajándékoz, azt is azzal a céllal teszi, hogy a motoros társát megvédje a rossztól, a műszaki problémáktól vagy a balesetektől. Ezeket a rituálékat babonának is nevezhetjük… Nincsen objektív bizonyíték, hogy működik-e vagy sem, a legfontosabb, hogy az, aki csinállja, higgyen benne. Persze fordulhat a visszájára is a dolog, és ha valami miatt elmarad a rituálé, az illető gondolhatja azt, hogy majd most fog valami rossz történni.

A motoros csajoknak természetesen a babonás szertartásokról is van véleménye, és néhányan rendszeresen végzik is ezeket a rituálékat. De nézzük, mit válaszoltak a Facebook csoportban az ezzel kapcsolatban feltett kérdésre!

“Magam részéről semmit nem teszek. Viszont mindig úgy köszönök el, hogy Hazajövök.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Nem csak a mocizásnál, de akárhova megyek egy szabály van, a férjemmel puszi nélkül sehová, meg mindig mondjuk, hogy szeretlek! Igaz nem motoros szerkós babona. Illetve garázsból nem jövök ki úgy, hogy ne adnék puszit a motoroknak! A töröttnek minden nap megköszönöm, hogy épségben vagyok, ő totál kár lett de engem megvédett…”

“Két dologban bízhatunk, hogy ne érjen minket baleset: a tudásunkban és egy jó nagy adag szerencsében.”

“Én angyal mániás/mágiás vagyok, Hondám van, így mindig velem vannak. Esetleg egy angyal plüss, vagy valami lehetne a kulcstartódon, így anblock bevédve éreznéd magad. Új cuccal együtt.”

“Nekem minden kulcsomon van egy angyalka”

“Minden új cuccomat egy egy hónapon belüli zakózással szentelem fel… 🙂 Legyen az motor vagy ruházat, amíg nem esek vele/benne, addig parázok, hogy jaj, mi lesz, ha megkarcolom, aztán puff neki, nesze nekem felszentelés. Annyi előnye van, hogy utána már nem kell aggódni, hogy karcos vagy szakadt lesz valami.😂”

“Sok vezetéstechikai tréning😂, 100 % fókusz menet közben és az optimizmus, hogy rendben lesz minden. A ruha csak kisebb esésnél véd…”

“Nagyanyám nagyon spirituális. Megáldotta 14 éves koromban a robogómat, mikor először jöttem le hozzá. Az utca végén felborultam vele, és az azt követő héten még vagy 3*. A két másik motoromat nem is látta, azok közül csak az egyik dőlt el, mert kicsúszott a lábam a sóderen álló helyben. 🤷🏻‍♀️ Hasznodra nem voltam, de legalább viccnek jó lehet. 😃”

“Én földhöz csaptam a ruhámat… Mondjuk a bukót nem biztos hogy így kell…”

“Én mindig behúzom a kabátom középen aztan sisak, majd bal alkar, jobb alkar, zippzar, utána bal kesztyű, jobb kesztyű, fel a mocira, dobok egy keresztet, elmondom védj meg Uram utána stenderd és gyújtás.”

“Én egy angyalkás nyakláncot vettem, főként a motorozás miatt. Azóta mindig rajtam van.”

“Én esténként szoktam mondani az autóknak és a mororoknak, hogy Jó éjszakát gyerekek. Ez csak akkor ciki, ha nem veszem észre, hogy más is van a garázsban. 🤣 (közös teremgarázs).”

“Látom vannak jó sztorik. Amikor a felszerelésem fullba még lett vagy épp csak a káoszka volt még az udvaron biciklivel mentem körbe motoros cuccban. Akkor még nem volt meg a motor, de ez lehet amolyan felszentelés dolog. Amúgy látom nem egyedül vagyok, aki beszél a motorokkal. Én mindig köszönök neki meg elbúcsúzom, és ha épp bezintyuk vagyok, akkor bocsánatot kerek, hogy őt nem vittem és mondom neki, hogy nagyon szeretem. Engem csak a barátom néz ilyenkor hülyének, mert egy közös helyen tartjuk.

“Én faszán felavattam az új szerkómat Sirokra menet szarrá áztam, de a cipőm és a dzsekim nem ázott át ez jó próba volt.”

“Én mindig elsőnek a bal kezemre húzom a kesztyűt!!! Első alkalom óta!”

“Hmmmm… én nem agyalok, csak megyek… minden úgy történik, ahogyan történnie kell… ennyi.”

“Az első út a felszentelő út vagy a beavatás ha úgy tetszik.”

Címlapkép: gerain0812

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

2 thoughts on “Babonás vagy? Milyen varázslattal véded magad a motoron?

 • Kovàcs

  Nekem van egy lovas medál jobb oldalamon ,bal oldalamon pedig egy női figura …mindkettő fém anyagból való..
  👍👍

  Reply
  • A jobb meg a bal oldalon hol? A nyakadban? Az öveden? A motoron?

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük