EseményekMotoros túra

Amikor egy álom megvalósul – A történelmi Route 66 – 2. rész

route 66 motoros tura 2Négy magyar motoros elindult felfedezni Amerikát és a legendás 66-os utat Budapestről 2014 szeptember 11-én. A bakancslista újabb pipáján kívül azt is tervbe vették, hogy nullszaldósra hozzák ki az utat úgy, hogy a kint megvásárolt motorokat eladják itthon. Lássuk, hogy folytatódott a kaland!

Oklahoma

Ismét nagy utat tettünk meg Oklahomában. Kiértünk a prérire, ahol az első benzinkútnál, mint később kiderült az eladó férje, stukkerral az övén jött be. Eddig ilyet nem láttunk. Aztán újabb gagyi-halmazt tekintettünk meg, egy nő bolhapiaci gyűjteményét, ami az alumínium elefánttól a használhatatlan babakocsin át marhakoponyáig mindent tartalmazott.

A nap csúcsa a mégis a Kék Bálna volt. Egy kis tavon egy ekkora böszme állat, azaz fürdőlépcső önmagában elképesztő, de a kivitele felülírja a szocializmus szellemvasútja minden eredményét.

Ami viszont elkepesztett bennünket, az egy magángyűjtemény volt, amit Davis úr hozott össze, aki a fegyverek szerelmese volt. Az elegáns épületben volt a sírja, kivételesen hozzájárultak, hogy kedvenc fegyverei mellett nyugodjon. A látnivaló befogadhatatlan. Kb. 10.000 fegyver – pisztolyok, puskák, golyószórók, nyílhegyek – állt a tárlókban, amit trófeák és akasztáshoz használt kötelek és csukják színesítettek, hogy a bejáratnál álló tankot ne is említsem.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

route 66 motoros tura 41Már kevésbé hozott lázba a 66-os út néhány fennmaradt hídján való átgurulás, így fotózni sem álltunk meg. Kissé koncepciótlanul tankoltunk, ami csak azért említésre méltó, mert csörgött rólunk a víz, mert végre meleg lett, de most már túlzottan is. Bedőltünk egy benzinkutas hölgynek, hogy micsoda látványosság van úgy 30 mérföldre tőle, ahol jó a kaja is, így éhesen, a fél fogunkra sem elég reggeli miatt, hősiesen elmotoroztunk a valóban attraktív benzinkúthoz.

Elegáns épülete üvegfalát 650 különböző üdítőital díszíti, amiből 6 félét kóstoltunk meg. A rózsaszín különböző változatai az ihatóság határán voltak, amit meg is mondtunk a lelkes kiszolgálónak. (Egy, a grépfrút iható volt).

Egy rövid időre csatlakozott hozzánk egy új-zélandi srác, aki egyedül vágott neki az útnak. Divattervező – így is nézett ki – inspirációkat gyűjteni jött ide.

Oklahoma Cityn csak átrobogtunk, a forróságban nem volt kedvünk a városnézéshez, így tovább mentünk, majd egy út melletti olcsó motelben megszálltunk. Eljött a mosás ideje, de a 9-ig nyitva tartó mosoda már fel kilenckor zárva volt, így reggelre hagytuk e várhatóan nagy eseményt. Legalább légkondi volt, ugyan zúgott rettenetesen.

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük