EseményekMotoros túra

Tiffany motoros túrája

Tiff CpacabanaJó néhány évvel ezelőtt Tiffany Coates elhatározta, hogy vesz egy használt BMW R800GS-t és elmotorozik otthonából, Walesből Indiába. Minden korábbi motoros tapasztalat nélkül le is gyűrte a hatalmas utat.

Tiffany Coates eredetileg egy barátnőjével, Becky Lincolnnal indultak útnak Indiába. Az ötlet még 1997 novemberében pattant ki a fejükből úgy, hogy egyikük sem motorozott még korábban. Be is iratkoztak egy gyorstalpaló motoros oktatásra, ami teljesen kezdőknek indult. Miután kézhez kapták a jogosítványokat, meg is vették az első motorjukat, a BMW R80GS-t használtan.

Összesen 2500 angol fontjuk volt, és egy 800 köbcentis motorjuk, amiről épp csak a lábuk hegye ért le a földre. A cél mégis ott lebegett a szemük előtt: elmotoroznak keletre, egész addig, míg el nem érik a tengert. Keresztülmotoroztak Franciaországon, Belgiumon, Németországon, Ausztrián, Magyarországon, Románián, Bulgárián, Törökországon, Iránon és Pakisztánon, míg végül négy hónap után megérkeztek Indiába.

Természetesen ezalatt hihetetlen kalandokban volt részük. Romániában például a sátruk körül medvék és farkasok randalíroztak éjjel, és akkor még el sem hagyták Európát. Iránban csadort kellett viselniük, mivel a helyi szokásoknak megfelelően a nők nem mutatkozhatnak a nyilvánosság előtt e nélkül a fekete lepel nélkül. Kicsit bizarr volt ahogy a bőrruhára ráhúzták a csadort, mégis meg kellett szokniuk az ott töltött egy hónap alatt.

Tiff Mongolia

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Amerre mentek, mindenhol hatalmas tömeg állta körbe őket. Iránban még sosem láttak azelőtt nőt motoron. Egy alkalommal be is börtönözték a lányokat egy időre, miután nem álltak meg a rendőrök felszólítására. Ők azzal védekeztek, hogy nem vették észre, hogy rendőrök üldözik őket.

Tiff speedbeforefallA kedvenc országuk Pakisztán lett. Gyönyörű vidékei és a hihetetlenül barátságos emberek, akik mindenhol szívesen vendégül látták őket, elvarázsolták a két lányt. A Himalája lábánál megdöbbentően szép kilátás fogadta őket, és a hó ellenére 4800 méter magasra jutottak motorral.

Természetesen számtalan műszaki probléma merült fel út közben, amelyeket legfőképp a szerencsének köszönhetően sikerült megoldaniuk. A folyamatos elektromos problémák vége az lett, hogy a Thelma névre keresztelt motor önindító nélkül maradt, így Indiában minden alkalommal be kellett tolniuk a negyed tonnás járművet induláskor. A három hónap alatt, amit ebben az országban töltöttek, alaposan megismerték az ország szörnyű útviszonyait, és a mindig zsúfolt városokat.

Tiff Masai WarriorAztán egyszer csak felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha folytatnák az utat. Tovább motoroztak hát Thaiföldre, majd Malayzián és Szingapúron keresztül Ausztráliában kötöttek ki. Keresztülvágtattak a kontinensen a kietlen pusztaságban, ahol csak kengurukat és borzasztó hosszú tehervonatokat látni.

A két lány minden igyekezetével azon volt, hogy minél több pénzt takarítson meg. Végül Becky visszatért Angliába, hogy elkezdje az egyetemet, Tiffany pedig Thelmával Fokvárosba utazott, ahol két hónapot dolgozott, hogy legyen egy kis pénze. Közben meggyőzte egy másik barátját, Maggie Dunleavyt Írországból, hogy tartson vele következő túráján Afrikában.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük