CsajokKiemeltMotoros csajok

Tudod, ki az a motoros, aki legfiatalabb nőként kerülné meg a földet?

Bridget McCutchen, vil.ágkörüli túra, motoros túra, rekordállítás, rekordkísérletEgy 22 éves amerikai lány úgy döntött, hogy rekordot állít fel: ő lesz a legfiatalabb motoros nő, aki megkerüli a füldet. Eddig ilyen kategória sem volt a rekordok könyvében, hiszen edig csak férfiak próbálkoztak ilyesmivel. Mondom eddig.

Bridget McCutchen lelkes motoros kalandor, aki arra készül, hogy felállítsa a legfiatalabb nő világrekordját, aki motorral megkerülte a Földet. Habár Bridget motoros karrierje még elég friss, mivel csak 3 éve motorozik, de már több mint 26.000 mérföldet tett meg és 22 államban járt eddig.

“A kaland nincs elérhetetlen távolságban.

Részben azért utazom körbe a világot, hogy megmutassam, hogy a motoros demográfia változik. A motorosok új generációját képviselem. A fiatal nők, akik szeretnek motorozni, egyre nagyobb erőt képviselnek; ők olyan emberek, akik sokkal inkább jelen akarnak lenni, beburkolózva a világba, nem pedig az autó buborékjába zárva.”

A jelenlegi rekordtartó Henry Crew, aki 23 évesen fejezte be az útját, és sokat segített Bridgetnek is a felkészülésben és a nagy kaland megtervezésében. A túra költségeinek fedezésére Bridget létrehozot egy adománygyűjtő oldalt, ahol a támogatók pénzzel tudják segíteni a túra léltrejöttét. A GoFundMe oldalon összegyűjtött pénzből veszi a benzint, az ételt, a felszerelést és minden egyéb általános költséget ebből fedez. Az eredetleg megcélzott 10.000 dollár helyett máig 15.000 dollár gyűlt össze.

A világ legnagyobb motoros túrájának szabályai:

  • Ugyanarról a helyről indulj és ugyanott fejezd be. Ez általában amúgy is jó ötlet.
  • Ugyanazt a motorkerékpárt kell használni az egész út során – ezért fontos a megbízható motor.
  • A jelentkezőnek minden egyes áthaladó országban elég idősnek kell lennie ahhoz, hogy jogszerűen motorozhasson.
  • Az utazásnak folyamatosnak kell lennie, úgy, hogy az út minden egyes szakasza azon a ponton kezdődjön, ahol az előző szakasz véget ért.
  • Az útnak legalább 24.900 mérföld (40.075 km) hosszúságúnak kell lennie.
  • Az igénylő életkorának az utazás befejezésekor betöltött életkort kell tekinteni.
  • A versenyzőnek legalább egyszer át kell haladnia az Egyenlítőn – azaz az északi és a déli féltekén egyaránt kell járnia.
  • Két antipodális ponton kell áthaladni, amit a Wikipedia jobban el tud magyarázni, mint én.

Ha kíváncsi vagy, hogy Bridget éppen merre jár, a honlapján egy GPS követő segítségével figyelheted az útját. (Nekem nem sikerült, mert jelszót kért, lehet, hogy regisztrálni kell az oldalon.)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Acímlapkép forrása: GoFundMe

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük