EseményekKiemeltMotoros túra

Akkor, irány Montenegró!

Motoros túra Montenegróba 2022 szarka Dominika5-6. nap Kotor, Dobrota-Sveti Stefan

Ötödik nap lejebb motoroztunk a térképen Sveti Stefan-ig. Erkélyes, tengerre néző szállásként az Apatments Montesan-t választottuk, ahol 2 éjszakát töltöttünk. Itt a motorok az utcán parkoltak (nem elzárva), és még fizetni is kellett érte, de azért kigazdálkodtuk.

Ezekben a napokban tengerparti motorozás volt a fő program, amit aztán a tengerben való felfrissülés követett, miután megszabadultunk a motoros ruháktól. Egyik este ketten motorozásra indultunk. Bejártuk Budvát, nagyon szép az esti fényekben, viszont az élmény addig tartott, amíg a többiek nem üzentek, hogy szabadítsuk ki őket… Mire visszaértünk, ki is szabadították magukat, és kiderült, hogy csak az ajtó szorult a hotelszobában.😊

Másnap Pálmával ketten csajos napot tartottunk, strandoltunk, napoztunk, várost néztünk. A többiek átmentek Albániába, aminek kihagyását – a hajtűkanyarokkal teli fotókat nézegetve – már estére meg is bántam, de ezzel egyidejűleg felírtam fejben a bakancslistámra. A srácok az SH20-as úton jártak, és az üvegkorlátos kilátónál; lelkes beszámolójuk alapján erősen ajánlott az ott motorozás.

7. nap Sveti Stefan-Mostar

Hetedik nap már visszafelé vettük az irányt, egészen Mostarig, ahol egy olasz család által kezelt apartmant (Villa Paradiso by Italy) vettünk ki, zárt parkolóval, medencével. Ahogy megérkeztünk, már nyílt is a távirányítós ajtó, mint a filmekben, a tulajok nagyon közvetlenek voltak.

Ott tartózkodásunk alatt összeismerkedtünk egy amerikai motoros házaspárral, akik két BMW GS-sel január óta járják Európát, egész évben, így bőven volt közös téma velük, azóta is tartjuk a kapcsolatot. A nagy melegben kipakolás után egyből csobbantunk a medencében, aztán az óváros felé vettük az irányt.

Megnéztük a híres Öreg hídat, mely az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. Bejárására mindenkép kényelmes, lapos talpú cipőt ajánlok, mert nagyon csúszik a kő. A híd 1993-ban megsemmisült, majd 2005-re építették újra, melyben magyar katonák is jelentős segítséget nyújtottak (Neretva felderítése, új tervek elkészítése, felépítés).

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A város épületein a mai napig látszanak a délszláv háború nyomai. A bazárban mindent is meg lehetne venni, terítők, kávés/teás készletek ezer féle színben. Ajándékként az itthoniaknak 1 euróért vettem gyönyörű pipere táskákat.

Este beültünk a Restaurant Sadrvan-ba, ahol isteni hús tálakat ettünk. Ha bulizni támadt volna kedvünk (de nem), arra is lett volna lehetőség az óvárosi részen.

Még mindig nincs vége, lapozz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük