fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

Pihentető cirkálás és izgalmakkal teli kanyarvadászat: itt a Honda CMX1100T Rebel

Honda CMX1100T Rebel 2023Várható volt, hogy előbb-utóbb a Honda is elrukkol egy dobozos cruiserrel, hiszen már majd’ minden márkának van egy baggerre. És mi más lehetne az alap, mint a népszerű, 1100 köbcentiméteres blokkal szerelt Rebel. Ráadásul akár dupla kuplungos, automata váltóval és kérhetjük a szalonokban.

Új, a hosszabb túrázásra szánt taggal bővült a Rebel család. A Honda CMX1100T Rebel áramvonalas fejidomot kapott, így még kényelmesebb és izgalmasabb kalandokat ígér az utazás szerelmeseinek, mint a 2023-ban megújult színválasztékkal forgalmazott alapmodell. A Honda népszerű és igencsak feltűnő custom motorkerékpárja a CMX1100 Rebel egy klasszikus, túlzásoktól mentes bobber, mely megnyugtatja, ugyanakkor tűzbe is hozza gazdáját.

Erőtől duzzadó, 1084 cm3-es, soros, kéthengeres motorja hátborzongató szólamokkal nyűgözi le környezetét, s olyan modern menetbiztonsági eszközök sorakoznak felszereltségi listáján, mint a Honda Állítható Nyomatékszabályozó (HSTC), az egykerekezés-gátló, a sebességrögzítő, az elektronikus gázmarkolat (TBW) vagy a háromállású üzemmódkapcsoló.

A CMX1100 Rebelre 43 mm-es csúszószár-átmérőjű, patronos első teleszkópok, külső tartályos hátsó rugóstagok és négydugattyús, radiálisan rögzített féknyergek kerültek, valamint LED-világítás és inverz, folyadékkristályos kijelző látja el a műszeregység feladatát.

Az A2-es jogosítvánnyal is vezethető, kéthengeres CMX500 Rebel 2017-ben robbant be a piacra, sikerrel ötvözve a klasszikus custom motorkerékpárok és az újkori gépek stílusát, valamint műszaki megoldásait. Ez a modell több, mint egyszerű közlekedési eszköz: sokkal inkább egy életérzés, az önkifejezés ámulatba ejtő, különleges formája.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Honda CMX1100T Rebel 2023

Kortárs dizájnelemekkel egyedivé varázsolt, időtlen, bobberes megjelenésével azonnal ujjai köré csavarta a bukósisakos közönséget. Erről tanúskodik, hogy 2019-ben a Rebel már harmadik volt a legnépszerűbb európai custom motorok rangsorában. Térhódításához a könnyű kezelhetőség és a legmagasabb szintű ergonómia egyaránt hozzájárult, közönségkedvenccé azonban kétségtelenül azért vált, mert tökéletes alapként szolgál a custom motorok építőinek, illetve azok számára, akik szeretnék megvalósítani kétkeréken szőtt álmaikat, elképzeléseiket.

Nos, 2021-től a Rebel, azaz a lázadó szó már nem egy modellre utal, hanem kettőre, a CMX500 Rebel mellé ugyanis megérkezett a lélegzetelállító CMX1100 Rebel. Éppoly karakteres, akárcsak társa, de nagyobb csúcsteljesítmény és gazdagabb felszereltség jellemzi, így motorosok még szélesebb tábora találhat eszményi társra a CMX-ben.

A fentiekkel felfegyverkezve a CMX1100 Rebel mást kínál a motorosok széles körének, akik valami extrát és egy kicsit mást keresnek. Technikailag ugyan változatlan formában, de esztétikailag megújult, hiszen egy vadonatúj fényezéssel kerül a 2022 modell a hazai márkakereskedésekbe és bevezetésre kerül a CMX1100T Rebel, amely egy kifejezetten a hosszabb túrázásra szánt változat, készen állva az utak hívására.

Legyen szó bármelyik típusról, a – CRF1100L Africa Twinből érkező – karakteres, bivalyerős sorkettest alighanem imádni fogják. Az 1084 cm3 garancia a tengernyi nyomatékra és a jellegzetes, tekintélyt parancsoló kipufogóhangra. Hogy az élmény mindig pozitív legyen, számos vezetéstámogató eszköz óvja az utasok testi épségét.

Honda CMX1100T Rebel 2023

Ilyen például az elektronikus gázmarkolathoz társított, háromállású üzemmódkapcsoló, ami nemcsak a teljesítményleadás jellegét, a motorfék mértékét, valamint az egykerekezés- és a kipörgésgátló működését szabályozza, hanem a dupla kuplungos automatikus váltó (DCT) kapcsolásainak időzítését is az aktuális viszonyokhoz igazítja. A sebességrögzítő természetesen szériatartozék.

Modern, XXI. századi bobberként a Rebel 1100 a minimalista irányzatot követi, de a már megszokott stíluselemek sem hiányoznak róla. Az acél sárvédők, a vaskos abroncsok és a köralakú tükrök egytől egyig a motorozás arany éveit idézik, míg az „old school” fényszóró, a LED világítás, a folyadékkristályos, inverz műszeregység és az ülés alatti tárolórekeszben elhelyezett USB-C csatlakozóaljzat a jövőbe kalauzol bennünket.

A jövő évben a Rebel család egy Touring változattal, a CMX1100T bővül. A Gunmetal Black Metallic színben pompázó modell széles, áramvonalas fejidommal és keményfalú oldaldobozokkal rendelkezik, hogy a hosszabb utakat még nagyobb kényelemben tölthesse a vezető.

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x