KiemeltMotorokMotortesztek

A zöld színű cukorsárkány – Kawasaki ZZR 1400 2012 Teszt

Kawasaki ZZR1400 2012 15Mindig van valami kaland, ezt a kirakatból bányászták ki nekem. Bemutatták őfelségét, mondták 1400 köbcömö, beindították, és elkezdett muzsikálni rajta a két Bódibácsi… naaaagyon szép hangja van!

Kawasaki ZZR1400 2012 7Muzsikálnak a basszusok, csellók, nagybőgők, lobog a tűz a nagykazánban… hangos, de nem ordító, szóval pont jó. Mondták a színe nevét: metalic candy lime, tehát selyemcukorba oltott kavaződ.

Csináljuk most fordítva, kezdjük a szociális vonatkozással:

Ezzel a motorral bratyizni akar mindenki. (Feltéve ha áll, mert a busák talán megszorongatják.) Főként a motorosok, de a civilek is rácsodálkoznak, hogy mekkora és húdeszép és húdejóhangjavan. Szerintem ezt kevesen rugdosnák ki a garázsból…

Felkavarodtunk Dobogókőre, és a BMW RR tulaj a kétéves motorja mellől odasomfordált vadidegenül nyálcsorgatni, kérdezősködni, haverkodni és emlegetni, hogy hova fektetné és miként húzogatná a bajszát… húzogatod ám bizony te a négybe cikkelyezett félkopoltyús kiscicád bajszát! Leplezetlen lelkesedéssel udvarolt a hímtag, tekintet nélkül a jelenlévő társaságomra.

Menet közben minden szembejövő motor köszön. Robogóstól a csopperesig. A teljesítmény megvan, így elmenetben senki se lóbálja a lábát. Az autósok tisztelettudóan letakarodnak az útból előled. Egyrészt hallják a hangját városban, másrészt a jó színe és a széles zöld feje a dülledt szemű, lámpasorral igen tekintélyt parancsoló arckifejezéssel vonul előre. Nincs apelláta, feltűnt a zöld sárkányfej, pucolni kell az útból!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában!

A hangerő végre nem euro-zónás, és ha a dugóban csorgunk előre és valamelyik négykerekű lator bealudna, mellé érve egy kis gázfröccsel jótékonyan felébreszthetjük, és azonnal tekeri is a kormányt, hogy elhaladhass. Néhányan döbbent pillantással értékelték a kilógó szőke coffit. A büfé mellől elindulva a büfé közönsége egy emberként fordul utánad a szimfonikusok beindításakor. Egy szóval jelenség a motor, feltűnő, tekintélyt növelő és szép. Ződ mint egy sárkány, és metálosan csillog, mint ahogy a pikkelyeknek illik. A hangja pedig dörgedelmes, ahogy illik is egy óriáshüllőnek.

Külsőre nekem a széles cserebogárfejű tekintet tetszik. Komoly tekintetű kétoldali lámpasor, hegyes orr, az orrában rács, a fülei az áramvonalas előrecsücskös karos tükrök, hónaljban index, homlokán átlátszó plexi (nagyon jól működő szélvédelmet adva).

Az oldalán zölden folytatódó, látványosan áramvonalas cucc kopoltyúvá válik, és alóla kikukucskál a műszerpark, majd csíkos fekete vonalként folytatódik, alásimulva a combodnak. A tank nekigömbölyödik a mellkasodnak, ha ráülsz és megfogod a kormányt, akkor összebújtok, és a sárkányra rá kell simulnod. Az ülés alatt a farokidom széles és tekintélyes darab, az ülés kellemesen széles, és az utasnak is maradt valami (bár nem túl sok).

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük