KiemeltMotorokMotorozásMotortesztek

A száguldó űrzsiráf: Kawasaki Versys 1000 2019-es teszt

kawasaki versys 2019 2Amikor megláttam a kereskedésben a dobozokkal felszerelve az új Kawasaki Versys-t, majdnem kértem hozzá létrát is. A dobozaiban simán elfért volna.

A három dobozban a jövő hetet is elpakolhatod, borzalmas mennyiségű tárolási kapacitás van benne: komplett családi nagy bevásárlás elfér benne. Aztán végül is leért a lábujjhegyem, szóval elvittem létra nélkül. A kolléga arcán azért láttam a bizonytalanságot.

A motor kinézete összességében egy nagy öszvér jó kis pakolós dobozokkal, rendes túrajárgány kinézete van. Mindenképpen nagyra nőtt embereknek való.

Egyébként a Kawasaki Versys 1000 tele van technikával: full űrhajó. Mutatja hány fokot dőltél a kanyarban, van kanyarfény rajta (imádom!), elektronikusan, pár kattintással, vagy a mobilodról állítható rugófeszítés utashoz, csomagokhoz vagy egyedül motorozáshoz, semmi csavar tekergetés.

kawasaki versys 2019 6Na jó van egy kicsi: a plexi rajta tök jó: nem rázza a fejed, vágtak rajta egy lukat középre és állítható kézzel, szerszámok nélkül egy tekerős megoldással. Szóval pötyöghetsz a menüben és tekergethetsz is a plexin, kielégítve minden tekerési és nyomkodási hajlam.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában

A motor erőforrása túrázásra hangolt, nem túl erős, de stabil és lelkes, tud csapatni is. Tempomat, gyorsváltó, minden kényelem beépítve. Nekem már túl sok elektronika, de aki azt szereti, hogy keze alá dolgozzék a vas, imádni fogja. A pilisben tekeregve vele nagyon elégedett voltam, szépen kanyarodik, lelkesen húz, bár én kicsi vagyok hozzá.

kawasaki versys 2019 8Megálltam a Teca kocsmájánál, épp forgattak, így bemenni nem tudtam, de legalább meg kellett forduljak, és mivel nem készültem fel a rutinmanőverre, végül az útlezárást biztosító srácot kértem meg, hogy toljon már meg egy kicsit (röhögött, hogy ritkán kérik ennyire nyilvánosan erre a csajok), mert lábujjheggyel nem bírom magam visszalökdösni.

Olvasd el a 2012-es Versys tesztjét is!

A Teca kocsmája helyett így a Svejkhez mentem be megpihenni, az igazi kricsmifillingben a motort úgy megbámulták, mintha legalább ufóval szálltam volna le.

kawasaki versys 2019 10Szociálisan mindenképp feltűnést keltettünk, rá is kérdeztek, hogy elbírom-e a motort. Mondtam hogy nem, de nem az a cél, hogy emelgessem, hanem hogy ő vigyen engem, az a verzió viszont frankón működik. Ilyenkor az ember diszkréten hallgat arról, hogy két sarokkal odébb még kettesben tologatta… Aztán induláskor baromira koncentráltam, hogy snájdig elsuhanjak, létrahiányos bénázás nélkül.

Kinek ajánlom

kawasaki versys 2019 13A Kawasaki Versys mindenképpen 180 feletti, izmos férfitestet kíván. Vagy stram nőit. Nem könnyű, de legalább nehéz, rutinos motorkezelést igényel. A súlya tekintélyes, a technikai felszereltsége kiváló, korszerű fejlesztéssekkel. A kütyübolondok imádni fogják.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük