fbpx

A Royal Enfield tartja a szavát

A nagy darabszámban termelő, de az erős hazai piac miatt keveset fejlesztő indiai gyártó önmagához képest mintha modelloffenzívába kezdett volna. Most egy kimondottan csinos járművel jelentkeztek: íme a Cafe Racer.

 

Mindössze néhány hete annak is örültünk, hogy a Royal Enfield egyáltalán új modellel rukkol elő, hiszen akkor mutatták be a Thunderbird 500-ast. Akkor azt ígérték, hogy jövőre előrukkolnak egy cafe racerrel, az India Auto Expo kiállításon azonban ennek a modellnek a prototípusa máris bemutatkozott.

Az eredeti hír tehát megállja a helyét, a gyári források szerint ugyanis a 2013-as évben a gyártás és a forgalmazás is megindul. Sőt, azt is nyilvánosságra hozták, miszerint a Cafe Racer nemzetközi piacra tervezett motor lesz, vagyis nem csupán Indiába termelnek majd belőle (ez a gyártó számos modelljére igaz).

A motorkerékpár megjelenése minden igényt kielégítőnek nevezhető. A tank formázása, a bőrből varrt ülés formavilága, a jármű egyszemélyes mivolta (rendelhető hosszított üléssel is – ebben az esetben szerelik csak fel az utas lábtartóját és kapaszkodóját, illetve ezek utólag szettben is megvásárolhatók lesznek), a különleges tükrök (bár elegánsabb lett volna, ha a kormánysúlyból bújnak elő – így viszont kevésbé szélesítik a motort, ami a városi forgalomban akár előnyös is lehet), no meg a trombita formájú kipufogó mind-mind hamisítatlan, klasszikus motorrá teszik a Royal Enfield Cafe Racert.

Az erőforrás a cég jól bevált dupla gyertyás 500-as blokkja lesz. Pontos adatokat nem tettek közzé, pletykák szerint azonban nem lesz erősebb a blokk a márka többi modelljébe épített testvéreinél. Várakozások szerint azonban a motor súlya számottevően alacsonyabb lesz, mint a többi Royal Enfieldé, így némileg dinamikusabb viselkedést várnak tőle. Ennek megfelelően elöl-hátul tárcsafékeket találunk Brembo nyergekkel, illetve a gáztöltésű rugós tagok is az Öhlinstől érkeznek.

Mindent egybevetve nem hiszem, hogy a teljesítménynek komoly jelentősége lenne ennél a motornál. Sokkal fontosabb a klasszikus megjelenés, a hagyománytisztelet, no meg hogy a jövő évtől nem kell a hasonló motorra vágyóknak venni egy Bulletet és átépíteni (ahogy azt eddig is sokan tették), hanem egyből megvásárolhatják a gyári Cafe Racert.


Olvasd az eredeti webhelyen

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x