HírekMotorbemutatóMotorok

A QJ Motor V-Twin lehet a kínai Harley-Davidson

QJ Motor V-Twin Harley-DavidsonNemrég mutatták be a kínai QJ Motor új cirkálóját, amelyet Kínában gyártanak, és pont olyan, mint egy kis hengerűrtartalmú Harley-Davidson.

A Qianjiang Group, amely a QJ Motor márkanevet birtokolja, Kína egyik legkiemelkedőbb kétkerekű gyártója, és a Benelli márkanév is hozzájuk tartozik. Úgy tűnik, hogy a QJ Motor, a csoport kínai motorkerékpár-márkája, az utóbbi időben minden fegyvert csőre töltött.

A QJ Motor nemcsak a Benelli platformjain alapuló számos új modellt mutatott be, de a vállalat köztudottan a Harley-Davidson eddigi legkisebb kapacitású motorján is dolgozik. És most a kínai márka a közösségi média csatornáin egy új cirkáló képeit tárta fel, amelyek néhány piacon a Harley-Davidson kismértékű kiszorításával járhatnak.

A QJ Motor megállapodást kötött a Harley-Davidsonnal, miszerint a cég az amerikai márka gyártási és fejlesztési partnere az ázsiai piacon. A partnerség keretében egy sor költséghatékony, kicsi és közepes kapacitású Harley-Davidson motorkerékpár kerül bevezetésre, amelyeket a következő években Kínában gyártanak.

A legújabb cirkáló az a 350 cm3-es Harley-Davidson lehet, amely állítólag jelenleg még fejlesztés alatt áll. A motorkerékpár kialakításából kifolyólag megtévesztésig hasonlít egy Harley-ra. A könnycsepp alakú üzemanyagtartály, az alacsonyan lévő kormány és az egyszemélyes ülés, ami szépen beleolvad a hátsó sárvédő vonalába, szintén az amerikai márkára hajaz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Lehet, hogy a Harley-Davidson úgy döntött, hogy leállítja az indiai gyártást és az összeszerelést, de az egyértelmű, hogy Kínába helyezték a kisebb modellek fejlesztését a QJ Motor együttműködésével. Az egyetlen Harley-Davidson motorkerékpár, amelyet még Indiában gyártottak, az idén megszűnt Harley-Davidson Street 750 cirkáló sorozat volt.

A kérdés már csak az, hogy az új modell összeszerelését Kínában vagy Indiában végzik-e, hiszen az indiai Hero MotoCorp továbbra is gyártási partnerként szerepel.

 

Forrás: carandbike.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

One thought on “A QJ Motor V-Twin lehet a kínai Harley-Davidson

 • Tóth F. Csaba

  Hát igen, ami nem kínai, az már nem is eredeti… 🙁
  Viszont a 350-es szerintem Európában is számíthatna érdeklődésre, mint belépő és nyögdíjas kivitel (ugye nem mindenki erőművész meg nem mindenki szeret félni a nyeregben a hatalmas erőtől). Igaz, szerintem az óriási kínai és indiai, meg ázsiai piac a cél. Bár az is lehet, hogy titokban szeretnének megfelelni a széndioxid-kibocsátási flottakorlátozásnak, ami az amerikaiaktól szokatlan, de nem logikátlan lépés lenne.
  Egyébként a H-D-nek volt egy rövid, még bőven Willie G. előtti időszaka, amikor az olasz Aermacchival voltak szövetségben (1940-es évek vége, ’50-esek eleje), akkor 125-ös kétütemű is készült az égiszük alatt.
  Érdekes ez a nyitás, nem vagyok benne biztos, hogy nincsenek elkésve vele, rájöttek, hogy ma már pusztán a márkanévből nem lehet megélni. Kíváncsian várom a 350-est! (Ugye erről a lökettérfogat-kategóriáról igencsak szép emlékeim vannak 😉 )

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük