Motorozás

A motorozás életforma – a mindennapokban is hasznosítható leckék

A motorozás életforma - a mindennapokban is hasznosítható leckék

A motorosokat a külvilág, az őket nem ismerők gyakran tekintik csodabogaraknak, akiknek a figyelmét leköti az út, a gépek, a száguldás, a hosszú utazások. Persze, van több ilyen rétege a társadalomnak, ugyanez például elmondható azokról is, akik az olyan online kaszinó időtöltéseknek hódolnak, amilyen a Spinanga oldalán található. Ahogy a motorozásnak, ennek is sok rajongója van.

Ha megvizsgáljuk a motorozás és az online kaszinó kapcsolatát, találhatunk közös pontokat, de igazából van a kettő között egy lényeges különbség. Míg a motorozás egy életforma, addig a szerencsejátékokra kizárólag kikapcsolódásként érdemes tekinteni. Ugyanakkor, ami az izgalmat, a felszabaduló adrenalint, a kaland keresést illeti, ez mindkét helyen tetten érhető.

Amit azonban a motorozással kapcsolatban érdemes leszögezni, hogy rengeteg olyan dologra tanítja meg a követőket, amelyeket az élet egyéb területein is hasznosíthatnak, legyen az a munkahely, a családi és baráti kapcsolatok kialakítása, vagy éppen az olyan időtöltések, mint a sport, vagy épp az online kaszinó.

Az alábbiakban kitérünk néhány életvezetési leckére, amelyeket az ember elsajátíthat, ha okosan, megfontoltan áll a motorozáshoz és amit akár az online kaszinó, akár más, az élet különböző területeit érintő tevékenységek során remekül tud hasznosítani.

A szabályok ismerete és betartása

Annak ellenére, hogy a kívülállók számára a motorozás a lázadást, a korlátok feszegetését jelenti, azért a komoly motorosok nem így állnak a dologhoz. Ha profi, felelősségteljes motoros vagy, akkor betartod a szabályokat. És nem csak a közlekedési szabályokról van szó és arról, hogy elkerülj egy büntetést, hanem ettől többről is. 

Felelősségteljes motorosként tiszteletet, tekintélyt tudsz kivívni és ha ezt az országutakon megtanulod, akkor kiválóan tudod a mindennapi életben is hasznosítani.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A környezetre is figyelni kell

A fenti gondolatmenetet folytatva, az írott szabályok mellett az íratlanokra is oda kell figyelni, többek között azért, mert a forgalomban nem vagy egyedül. Gyalogosok, autósok, kerékpárosok is ott vannak az utakon és ha felelőtlenül vezetsz, az ő biztonságukat is veszélyezteted.

A mindennapi életre kivetítve, ez a tapasztalat segíthet abban, hogy a munkában, magánéletben is körültekintőbb legyél, megfontold a lehetőségeket és felelősségteljes döntéseket hozhass, amelyek során a többi érintett érdekeit is szem előtt tartod.

Tervezés, fél siker

Ha hosszabb túrákról van szó, akkor nyilván mondani se kell, hogy fontos előre azt megtervezni. Megnézni a várható időjárást, ellenőrizni a lehetséges útvonalakat, nincs-e lezárás, vagy egyéb akadály, szállást foglalni és így tovább. 

Az életben a tervezés ugyanígy fél sikert jelent. Ha tudod mit szeretnél elérni és kitalálod, milyen lépéseken keresztül tudsz oda eljutni, több eséllyel sikerül azt megvalósítani.

Kockázatvállalás

Egy olyan lépcsőfokhoz érkezett a felsorolás, amely különösen érzékeny. Akarva, akaratlanul, a motorozás kockázatvállalás is egyben. Eleve egy kétkerekű jármű több sérülési lehetőséget hordoz magában, mint egy autó. Arról nem is szólva, hogy ha kanyargós hegyi utakon túrázol, azzal szintén vállalsz némi kockázatot, többek között azért is, mert nem tudsz minden körülményt előre kiszámítani.

A kockázatok megfelelő felmérése, latolgatása és annak eldöntése, melyik élethelyzetben mennyi rizikóval kell számolni és hogyan lehet azt a minimálisra csökkenteni, a motorozásban és a mindennapokban is egy fontos készség, amit az utakon elsajátíthatsz.

(X) Támogatott tartalom

Címlapkép: 123rf

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük