fbpx

A legjobb szín a narancssárga

ktmfeszt2007 d23a410a92Mintha nem is Magyarország lenne. A regisztrációnál angolul boldogultam, de még a biztonsági emberek is németül beszéltek. A legtöbb járműnek osztrák rendszáma volt, és több nemzet lobogója is feltűnt a távolban. Egy dologban azonban mindenki egyetértett: a narancssárga a legjobb szín.

Az osztrák cég történetének legnagyobb, legsikeresebb rendezvényét tudhatja maga mögött. Az elmúlt hétvégén ugyanis több mint 850 motoros, vett részt a Hungaroringen megrendezett 7. Nemzetközi KTM Fesztiválon a világ számos országából. A rendezvény legfiatalabb aktív résztvevője négy éves volt, a legidősebb pedig 62. Bánatomra motoros hölgyeket nemigen láttam…

A szervezők nemcsak a résztvevők létszámával, hanem a rendezvény helyszínét biztosító ország vendégszeretetével is tökéletesen meg voltak elégedve. A fesztivál nagyjából 1200 látogatója pedig szintén szép emlékekkel távozott hazánkból. A három napos folyamatos motorozás alatt a többség a Hungaroring minden négyzetcentiméterével alaposan megismerkedett, a vezetett motoros túráknak köszönhetően pedig a környékkel, és a magyar ételek ízével is.

A KTM márka szerelmesei a hétvége alatt próbára tehették képességeiket a világszínvonalú Forma 1-es-, a trükkös Enduro-, a kihívásokat jelentő Motokrossz- és a Supermoto pályán is. Mindezt úgy, hogy együtt motorozhattak a KTM gyári pilótáival, és a márka nemzetközi sztárjainak bemutatóit is megnézhették a három nap alatt több alkalommal. A motoros kaszkadőrök között ott volt saját büszkeségünk, Becman is. A pályák folyamatosan tömve voltak, a „sörsátorban” pedig fáradt, kipirult motorosok falták a finom falatokat.

Még több kép a galériában

Az osztrák márka alaposan túllépet szülőhelye határain, hiszen több mint 40 országából érkeztek a résztvevők a fesztiválra, és 25 ország importőrei képviselték hazájukat a Hungaroringen, köztük, Japán, Malajzia, Fülöp-szigetek, Hong Kong, az Egyesült Arab Emirátusok, Marokkó és Venezuela. A világ minden tájáról érkező újságírók pedig hazánk jó hírét viszik majd Belgiumba, Csehországba, Franciaországba, Finnországba, Németországba, Görögországba, Olaszországba, Hollandiába, Lengyelországba, Romániába, Spanyolországba. Svájcba, és Nagy Britanniába is.

A világ minden tájáról idesereglett motorosok összesen 21 000 eurót adományoztak a „Wings for Life” alapítványnak a hétvége alatt. Az alapítványt egy legendás motokrossz versenyző, Heinz Kinigadner, valamint a Red Bull elnök-vezérigazgatója, a milliárdos Dietrich Mateschitz hozta létre a gerincsérülések megelőzésére és gyógyítására irányuló kutatások finanszírozására.

A fesztivál ideje alatt több verseny is folyt a pályákon. A Hungaroring adott otthont a Super Duke kupának, amelyen 38 versenyző tesztelhette képességeit a világhírű pályán, és ahol végül egy finn versenyző állhatott a dobogó legmagasabb fokára. De természetesen a narancssárga hétvégéről a látogatóknak nem a számok lesznek elsősorban emlékezetesek, hanem a rengeteg program és élmény, amiben részük volt. És reméljük, egy kicsit a szívükbe lopta magát Magyarország is. A következő fesztiválra két év múlva kerül sor.


A versenyek végeredménye:

Super Champ:
1. Kai Armin Pfefferle
2. Roy Ludwig
3. Tim Kiess

Motokrossz:
1. Imre Adamek
2. Sebastian Krywult
3. Patryk Kwasny

Enduro:
1. Markus Auer
2. Ady Smith
3. Cedric Cremer

Supermoto:
1. Tim Kiess
2. Kai Armin Pfefferle
3. Christian Scherer

Super Duke Battle of the Nations:
1. Sami Penna
2.
Pauli Pekkanen
3. Andrea Padovani


Szólj Hozzá!

Azok között, akik itt a cikk alatt megírják, melyik a kedvenc KTM modelljük és miért, kisorsoljuk a 2006 legjobb KTM-es fotóit tartalmazó albumot.ktmfeszt2007 8836ktmfeszt2007 8842ktmfeszt2007 8866ktmfeszt2007 8867

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x