fbpx

A kalóz menyasszonya: Rick’s Piratae Domina

Pirate DominaA motor alapjául egy Harley-Davidson Night Train-t használtak. A Twin Cam B motorblokkot a specialista, Günther Sohn erősítette meg. Az új hengerek, a dugattyúk, a nyomórudak, a vezérműtengely és a Günther által alaposan átalakított hengerfejek a motor űrtartalmát 1750 cm3-re növelték. A teljesítményről nincs pontos adat, de az biztos, hogy több mint 110 lóerő érkezik a hátsó kerékre mióta a blokk visszatért a tuningműhelyből.

A motor megalkotásánál a hardcore külső mellett nagyon figyeltek a motorozhatóságra is. Ezért aztán sok meglepett pillantást kapott már Rick, miután elárulta, hogy milyen motor volt ez eredetileg. Jelenlegi gazdája pedig már keresztül-kasul bejárta a kalóz nyergében Európát, és alig akadt eddig olyan találkozó, ahonnan ne hozott volna haza valami trófeát.

A hajtáslánc szintén gyári maradt, anélkül, hogy az erőnövekedés bármi gondot okozott volna. A primerbe Rick’s „bulls eye” nevű üveg takarófedélen keresztül lehet betekintést nyerni. A 240-es Metzeler gumit egy 9 hüvelykes felnire szerelték fel, amitől egész vaskosnak néz ki a motor hátulja, miközben még nem akadályozza a vezetést. Az erőmű a kanyarokban is könnyűszerrel megállja a helyét, ami jól jön, mikor körbe kell motoroznia Faak tavat.

Mivel a kalózt hivatalosan forgalomba helyezték Németországban, van rajta néhány olyan fölöslegesnek tűnő alkatrész, amit más épített motorokról simán lehagynak. Kellermann mini-irányjelzőit a springervillába rejtették el, a W&W Cycles „Bullet-Style” indexeit pedig a hátsó sárvédőbe, ahol egy LED-ekből álló hátsólámpa biztosítja a láthatóságot. A Z-kormányt a jól ismert V-Team készítette ugyancsak acélból.

A fényezést nem is csinálhatta volna más, mint “Wild Air” Hörby, aki szintén a House of Custom-nál rendezte be műhelyét. Munkáit megcsodálhatjuk a legtöbb Rick’s motorkerékpáron, és a promo-motorokon is. Nem mindegyik olyan sötét, mint ez a kalóz, de azért a többségükben megmutatkozik Hörby lelkének árnyékos oldala.

A selyemfényű fekete úgy elnyeli a ráeső fényt, mint egy fekete lyuk, de a kézzel készült pinstriping és színes airbrush meghatározza a motor fő vonalait. A fényezés alapmotívuma a kalóz menyasszonya mindenhonnan jól látszik, bárhol parkoljon is a motor. A 3D-s pop-up tanksapka szintén egy kalózfejet ábrázol.

Tehát összességében ez a naszád elegáns, retro, de közben teljesen modern is. Vonalai megmutatják a Rick műhelyében zajló kézimunka nehézségeit, miközben az egyedi alkatrészek harmonikusan illeszkednek a gyári elemekkel. Tehát köteleket ki, vitorlákat fel, vasmacskát behúzni! Jöhet a motorozás!

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x