KiemeltMotorokMotortesztek

A Honda PCX 125 kanyarban rettentő stabil

Honda PCX 125 2022A Honda PCX125 eléggé közkedvelt, sokat láttam belőle a városban és már nagyon ki akartam próbálni. Külsőre nagyon jól néz ki, és az üléspoziciója is jó, de én egy kicsit csalódtam benne.

Igaz, hogy én 163 cm vagyok a lábam pedig telitalpal leér róla, a hátam sem fájdult meg rajta, mivel a kormány eléggé fent van, így egyenes derékkal lehet rajta ülni. A kezelőszerveket jól el tudtam érni, minden kézre esett. Még a start-stop ki és bekapcsoló gombja is, mivel ezen a kis gépen még az is van.

Bár engem idegesített, hogy minden piros lámpánál leált a robogó, úgyhogy kikapcsolva használtam. A tükröket rendesen be lehet állítani, így mimdent jól látni benne. Az első és a hátsó lámpái és az indexei is LED-esek. Este jól láthatóak.

A kormány alatt a boxban van egy – sajnos nem zárható – nyomásra kinyíló, de elég nagy rekesz. Az én bumszli telefonom is simán elnyelte. Az ülés alatt a robogóknál szokásos nagy tároló található. Egy zárt bukósisak és még valami kis mütyür simán belefér.

Ami nagyon zavart engem, az a lábnál levő púp, amin átesve lehet csak felülni a motorra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Újra kinyílt a világ: Honda PCX 125 2021 teszt VIDEÓVAL!

A müszerfala nagyon egyszerű, csak a fontos dolgok vannak rajta. Napfényben is jól látható. A motor kulcs nélkül indul, csak el kel fordítani az indítókapcsolót. Egyből beindul, és a hangja is szép.

A fékei nagyon jól fognak, hisz ABS-esek. Viszont most jöjön az, ami nekem nagyon nem tetszet ebben a motorban: a rugózása retentő kiábrándító. Egy járdaszigetröl nem tudtam úgy lejönni, hogy ne verte volna oda az alját. A kátyúkat is folyamatosan kerülgetnem kellet, mert lekoppant.

honda pcx 125 2022 6 honda pcx 125 2022 3 honda pcx 125 2022 9 honda pcx 125 2022 7 honda pcx 125 2022 5 honda pcx 125 2022 2 honda pcx 125 2022 1 honda pcx 125 2022 8 honda pcx 125 2022 4

Két személlyel még rosszab volt. Felmentem vele az M0-ra, és 100 km/óránál úgy viselkedett, mintha defektet kaptam volna, össze-visza mászkált a segge, pedig jó volt a guminyomás. Viszont hogy valami pozitívat is mondjak a futóműre: kanyarban rettentő stabil.

A szélvédelme az én magaságomhoz pont jó volt, de ha valaki magasabb, annak tuti plexit kell cserélnie. Szerintem nem egy ingázós motor, inkább csak városban használnám.

Végül a fogyasztása: na az nagyon költséghatékony, kemény 2 litert evett 100 km-en.

 

Lapozz a műszaki adatokhoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük