fbpx
HírekMotorokMotorozás

5 tipp, hogyan növelhető a láthatóság sötétben motorkerékpáron

Hogyan növelhető a láthatóság MotorkerékpáronHa motoros vagy, előfordulhat, hogy éjszaka kell motoroznod. Bár ezek a kirándulások üdítőek lehetnek, kockázatosabbak, mint napközben, amikor te és a motorkerékpárod jobban láthatóak mások számára az úton.

Függetlenül attól, hogy gyenge fényviszonyok között utazol, miután későig maradtál a munkahelyeden, vagy éjszaka szeretnél motorozni, amikor az utcák üresek és a hőmérséklet enyhébb, kritikus fontosságú annak biztosítása, hogy te és motorkerékpárod biztonságban legyen. Íme öt tipp, amelyet akkor használhatsz, ha csökkenteni szeretnéd az éjszakai baleset kockázatát.

1. Tartsd fényesen a fényszórót

Az egyik legjobb módja annak, hogy jobban látható maradj mások számára, miközben éjszaka motorozol, az, hogy a feljebb váltsd a motorkerékpárhoz kapott gyári fényszórót. A LED-vagy xenon-izzóra való átállás növeli a motorkerékpárról érkező fény mennyiségét. (Magyarországon ez ugyan szabálytalan, de ha biztosra akarsz menni, felszerelhetsz egy fényszóró-modulátort is, amely pulzáló fényeket használ mások figyelmének felkeltésére.)

2. Használd a legjobb fényszórószöget, és adj hozzá extra lámpákat

Idővel a rezgések miatt megváltozhat a fényszóró állása. Állítsd be a fényszóró szögét a legjobb pozícióba, így maximalizálva az útra való kilátást. A motorkerékpár alapfelszereltségéhez tartozó, alulméretezett jelzőfények és fékvilágítás fejlesztésével is nagyobb láthatóságot teremthetsz, és megkönnyítheted mások számára, hogy lássanak téged. Ha a féklámpa kicsi, cseréld le egy nagyobbra. Ha hozzáadhatsz világítást a motorkerékpár hátuljához, használd ki a lehetőséget.

Csajok a motoron rózsaszín láthatósági mellény motoros nővel
Csajok a motoron rózsaszín láthatósági mellény motoros nővel

3. Viselj erősen fényvisszaverő ruházatot

Amikor motorozás közben erősen fényvisszaverő ruházatot viselsz, egy tanulmány kimutatta, hogy 37 százalékkal kisebb valószínűséggel ér baleset. A speciális tervezésű neon mellények, sisakok vagy ingek viselése fantasztikus módja annak, hogy biztonságban maradj és látható legyél.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

4. Tegyél fényvisszaverő szalagot a motorkerékpárodra

Ha éjszaka fényvisszaverő felületek nélkül közlekedsz a motorkerékpárral, mások számára kevésbé látható leszel. Akárcsak a Batpod, Batman motorkerékpár-szerű járműve A sötét lovag című 2008-as filmben (megtekinthető a Prime Videón), amely éjszaka balesetet szenved. B

ár a motorkerékpár menőnek tűnhet, ez pont az ellenkezője annak, amivel motorozni akarsz, ha biztonságban akarsz maradni. Ha fényvisszaverő szalagot helyezel a felnik belső szélére, a többi jármű fényszórója megvilágítja a területet, és segítenek láthatóbbá válni. Ezzel a költségkímélő tippel vonzóvá teheted a motorodat, és a többi járművezető figyelmét is felhívd a jelenlétedre

5. Tegyél fényvisszaverő szalagot és matricákat a motoros felszerelésedre

A fényvisszaverő szalagok és matricák elhelyezése a motoros felszerelésen szintén nagyszerű módja annak, hogy növeld a láthatóságot, és felhívd a többi járművezető figyelmét az úton való jelenlétedre. A bukósisakon és a nyeregtáskákon történő alkalmazása gyorsan növeli a felületet, amely visszaverheti a szembejövő autók fényét.

Összefoglalás

A motorkerékpározás szórakoztató, pihentető és kiváló módja az ingázásnak. Ha biztonságban szeretnél maradni, és minimalizálni szeretnéd az éjszakai baleset kockázatát, kövesd ezeket a tippeket, hogy látható maradj az úton. Ne felejtsd el a sebességet a megengedett határérték alatt tartani!

 

(X) Támogatott tartalom, Címlap: thaiprayboy

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x