HírekMotorokMotorozás

2024 – Vajon olimpiai sportág lesz a motorozás?

trial e olimpiaHa a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) lobbija sikeres lesz, akkor a 2024-es párizsi olimpiai játékokon már a Trial-E szakágának képviselői is „ringbe” szállhatnak az aranyérmekért.

A kezdeményezés élére Jacques Bolle állt, aki a FIM alelnöke, illetve a Francia Motorkerékpáros Szövetség első embere. A nemes ügy érdekében fel is vette a kapcsolatot Jean-Pierre Mouginnel (a FIM tiszteletbeli alelnöke; a Francia Nemzeti Olimpiai Bizottság alelnöke), illetve a háromszoros triálvilágbajnok Thierry Michauddal.

A céljuk, hogy meggyőzzék a 2024-es olimpiai szervezőbizottságot a triállal kapcsolatban. Egy sziklás domb-, vagy hegyoldalon való mutatványhoz erő, bátorság, ügyesség szükséges, és igen látványos, ami azt illeti. De vajon méltónak ítélik-e ahhoz, hogy olimpiai sport legyen?

Lássuk, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy adott sportágnak, hogy bekerülhessen a játékokba! Először is, ifjúságközpontúnak kell lennie, férfiaknak és nőknek egyaránt űzniük kell, minden kontinensen elérhetőnek kell lennie, illetve látványos legyen. Ha csak ezen múlna, a Trial-E máris győzött.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Jorge Viegas, a FIM elnöke így nyilatkozott: „Meg vagyunk győződve arról, hogy a párizsi olimpiai játékok 2024-ben, egyedülálló és történelmi lehetőséget jelentenek arra, hogy a Trial-E legyen az első motorsport, amely az olimpiai játékok része.

Ez a nagyszerű premier lesz az alapja egy erős kapcsolatnak, amely az elkövetkező években közelebb hozza a FIM-et, a NOB-t (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) és az olimpiai családot.”

Nagyon biztatóan hangzottak az utóbbiak, tehát csak a bizottságon múlik, teret adnak-e a sziklás hegyvidéken oly’ nehéz és bravúros Trial-E sportág képviselőinek arra, hogy megmutassák az Olimpián is tudásukat.

Ha már 2020-ban, Japánban szörfözni és gördeszkázni lehet az ötkarikás játékokon, akkor biztosra veszem, hogy 2024-ben motorozni is!

Forrás: sportmotor.hu, jalopnik.com
Fotó: motorcycle.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük