fbpx
EseményekMotorokMotoros túraMotorozás

2013: A kezdetek – 9 nap alatt, 6 országban motorral

motoros tura hat orszagban 2013 15Svácjban nem voltam hajlandó szállást foglalni. Kész rablás. Tankolnunk kellett és csak automaták voltak, amit amúgy direkt kerültünk többnyire, de itt nem volt választásunk. Nem jártunk jól, 40.000 Ft-nyi összeget zároltak a kártyáról fedezetként és 2 hét múlva kaptuk vissza a különbözetet. Most ha másnak ki van számolva, akkor az így járt? Elbukott 2 hétre kb. 30 ezret? Szerencsére nem volt probléma, de lehetett is volna… Szóval azóta sem szeretjük az automata állomásokat.

Liechtenstein-t is beterveztem, mert a barátainkkal amúgy azon versengünk, hogy ki volt több országban. Sokáig mi vezettünk, de mióta családosok lettünk, Fülöpék elhúztak vagy 10 országgal… Sose hozzuk be őket.

Szóval Liechtenstein határát észre sem vettük, csak azt hogy Vaduzban vagyunk. Pikk-pakk átrobogtunk az országon és Feldkirchben találtuk magunkat. De legalább +1 országot kipipáltunk.

Kerestük előző este, hogy hol kéne majd megszállni. Találtunk egy eldugott falut, Bizaut, egész jó áron. Nem bántuk meg. Annyira szép környezetben voltunk és egy kis egysávos, de bazi jó aszfalttal megáldott utacska vezetett oda. Itt töltöttünk 2 éjszakát is, hogy megpihenjünk. A pihenés végül abból állt, hogy 2. nap körbemotoroztuk a Bodensee-t, így került bele Németország is a túrába, pedig nem terveztem.

motoros tura hat orszagban 2013 11Ez idáig nem is tudtam, hogy Ausztria milyen motoros Mekka. Pedig amúgy ezen a túrán nem is voltunk túl sok helyen, de akkor szerettem bele az országba. Ellátogattunk a Grossglocknerre, Zell am See-hez, Liechtensteinklamm-hoz, Salzburgba, Hallstattba… Nagyon elkezdtem sajnálni, hogy már hazafele tartunk…

Konkrétan az osztrákoknál nem igen találtunk olyan zergeb*szta utat, amin ne lett volna tökéletes aszfalt. És hazafele megtaláltuk Karakószörcsököt is !

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

2013-ban 9 nap alatt, 6 országban jártunk és kb. 3200 km-t tettünk meg. De, ha kíváncsiak vagytok rá, legközelebb írok a 2014-es túránkról is.

motoros tura hat orszagban 2013 1motoros tura hat orszagban 2013 1motoros tura hat orszagban 2013 1motoros tura hat orszagban 2013 1motoros tura hat orszagban 2013 1motoros tura hat orszagban 2013 1motoros tura hat orszagban 2013 1motoros tura hat orszagban 2013 1motoros tura hat orszagban 2013 1

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

ekime6

ekime6

29 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. 2017-ben végeztem gépjárművezető szakoktatóként a Nyíregyházi Egyetemen, gyakorlati- és elméleti oktatóként, ABCDE kategóriában. 2010 óta a szakmában mozgok. Többek között autósiskolánál és műszaki vizsgabázison is dolgozom.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x