CsajokKiemeltNői motoros nap

16. Nemzetközi Női Motoros Nap – 2022-ben újra támadunk

16. Nemzetközi Női Motoros Nap Magyarország Csajok a motoron

Ahogy közeledik a 16. Nemzetközi Női Motoros Nap egyre többször jön a kérdés, hogy lesze-valami közös program. Remélejük, idén már nem fogja keresztül húzni a számításainkat a vírushelyzet, és motorozhatunk egyet együtt 2022. május 7-én.

Ahogy a korábbi években ,ér megszokhattuk, idén is május első szombatja a Nemzetközi Női Motoros Nap. Immár 16. alkalommal csatlakozunk több mint 120 ország motoros nőihez. A motttó a szokásos: “JUST RIDE!” vagyis CSAK HAJTS!

Mostanra már elkészült az idei logó is, sőt, megérkezett a magyar nyelvű verzió is. Ha te is részt kívánsz venni a szinkronizált megmozdulásban, akkor használd te is május 7-én kinyomtatva a motorod szélvédőjén.

Már a 16. kiadás?

Az IFRD (International Female Ride Day vagyis Nemzetközi Női Motoros Nap) másfél évtizede világít rá a női motorosokra és a női motorsportra. És bár az elmúlt évtizedben a női motorosok száma megduplázódott, a nők még mindig az összes motorkerékpár-tulajdonos 19-24 százalékát teszik ki. Ez még mindig nem a fele a motorosoknak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Nemzetközi Női Motoros Napon generált lendületre továbbra is szükség van ahhoz, hogy a nők motorozásának jövője tovább fejlődjön.

A Világgazdasági Fórum legutóbbi megállapításai szerint a nemek közötti egyenlőség csaknem egy évszázad múlva fog megvalósulni. “A jelenlegi tendenciákat a jövőre vetítve a jelentés első kiadása óta folyamatosan vizsgált 107 országban átlagosan 99,5 év alatt fog megszűnni a nemek közötti globális különbség. A 2006-2020 közötti időszakban tapasztalt lassú tempó mellett 257 évbe telik, mire ez a különbség megszűnik.” *forrás: 2020-as globális nemek közötti szakadékról szóló jelentés.

Egy nap csak nekünk! Női motoros nap

A motorkerékpározás, a motorsport és a powersportok szegmensében továbbra is kulcsfontosságú, hogy az IFRD munkája folytatódjon. És ebben mindannyian szerepet játszhatunk!

A Nemzetközi Női Motoros Nap kulcsfontosságú a motorkerékpározáshoz kapcsolódó szokásos sztereotipikus szerepek megváltoztatásában, és valójában az egész motorsportban. Résztvevőként befolyásoló tényező vagy, példakép más nők számára, fiatalok és idősebbek számára egyaránt, akik még nem tették meg a lépéseket a motorozás felfedezésére.

Ennyire egyszerű ez az egész! A teljesítményt egyszerűen azzal éred el, hogy részt veszel a napon. A Női Motoros Napon való részvétellel demonstrálod a motorsportot kedvelő nők sokszínűségét.

Az IFRD-akció egyértelműen üzenetet küld a motorkerékpár- és motorsport-iparágnak általában, de ami szintén fontos, a nemek közötti egyenlőséget hirdeti az életünk minden területén.

Mutogasd meg a Női Motoros Nap logóját és CSAK HAJTS!

Az IFRD logó 2007-ben készült azzal a céllal, hogy időtállónak és egyedinek tűnjön a női motorosok számára. Az évek során csak kismértékben változott, hogy évről-évre biztosítsa ikonikus arculatát. A logó az IFRD-kampány széleskörűségét hangsúlyozza a dizájnban ábrázolt bolygóval.

“Nyitott arcú sisakja” célirányosan a női arc látható azonosítására szolgál. Azt is észrevehetjük, hogy a feje felfelé dől; az álla magasan van. Ez is szándékos, hogy azt ábrázolja, amint a horizontot kutatja, ami a mindig nyitott, előremutató gondolkodásmódot jelképezi. Mindig előre törekszik, a fejlődésre.

Sokszínűség a Powersportban

Az IFRD logójában a motorkerékpárok különböző formái kis sziluettként jelennek meg a képen. Ez kiemeli azt a tényt, hogy az IFRD egy befogadó esemény a motorsport minden formája számára. Ez egyformán azt jelenti, hogy minden gyártót, minden stílust és minden méretet szívesen látnak, hogy csatlakozzanak.

Hogy mi lesz idén Magyarországon?

Női Motoros Nap lesz. Az függetlenül tőlünk, és minden egyéb körülménytől, minden év májusának első szombatján van.

A részletek még nem világosak, de úgy tűnik, idén nem Budapesten lesz a Női Motoros Nap fókusza. Csatlakozva egy helyi motoros klub jótékonysági rendezvényéhez, ezúttal Szegedre helyeznénk a motoros felvonulást. A részletekről később…

[wpdiscuz-feedback id=”s0kdnyzqbm” question=”Addig írd meg hozzászólásban, hogy mit szólsz az új helyszínhez? ” opened=”0″]Addig írd meg hozzászólásban, hogy mit szólsz az új helyszínhez? [/wpdiscuz-feedback]

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük