fbpx
CsajokMotoros divat

10 éves a Noggdesign – világhírű bőrműves Egerbaktáról

noggdesign 8Berzeviczi Norbert a Noggdesign megálmodója és tulajdonosa az elmúlt 10 évben jelentős hazai és nemzetközi sikereket ért el egyedi, kézműves bőrmunkáival. Az évforduló alkalmából kérdeztük az elmúlt évekről.

– Hogy indult a vállalkozás 10 évvel ezelőtt? Milyen előképzettséged, szakmád volt, hogy ezt az ötletet megálmodtad?

– Mindenféle bőrmunkás előképzettség nélkül fogtam ehhez a dologhoz tíz évvel ezelőtt. Csak azt tudtam hogy egy kis műhelyben szeretnék dolgozni, olyan kézműves munkát csinálni, ami valami iparművészeti alkotás és teljes egészében én készítem. Ez előtt látványtervezőként dolgoztam bútor vonalon, és a végzettségem is beltér tervezö, így az ott tanult térlátás, formatervezés és rajzolás nagy segítségemre vannak.

A vállalkozás ötlete úgy indult, hogy a Discoveryn néztem minden reggel a motorépítő bajnokságot és ott láttam ahogy Paul Cox egy vésett mintás ülést csinál Indian Larry emlékmotorjára. Na ez az! Ez kell. Isteni lenne ezzel foglalkozni és látni az embereken azt a reakciót amit Paul látott ott Larry műhelyében.

De hát Egerbakta nem New York, mit is gondolok. Aztán pár hónap alatt meggyőztem magam, hogy Egerbaktán is lehetne világszinvonalú művészi munkát csinálni és hozzáfogtam lépésröl lépésre. De akkor még el kellett hitetni a megrendelökkel is – gyomorideg közepette -, hogy profi vagyok.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

berzeviczy norbert noggdesignSikerültek az első termékek és elindult a Noggdesign, amit mára már sok országban ismernek.

– Egyedül dolgozol vagy vannak segítőid?

– Egyedül dolgozom, mert akkor jobban tudok koncentrálni a feladatra, a saját tempómban tudok haladni. Bár még 2 ember tudna dolgozni a műhelyben a sok megrendelésen.

noggdesign 1– Mit változott a cég vagy a koncepció a 10 év alatt?

– 10 év alatt talán csak annyi változott, hogy már nincs olyan, amit ne tudnék elkészíteni. Olyan megrendelésem is volt, amit neves külföldi bőrművesek mondtak vissza, hogy nem lehet megcsinálni, nekem mégis sikerült. A floridai bőr bagger is ilyen volt, amivel a Daytona Bike Weeken 2 elsö helyezést is elhoztunk, a 3. kiállításon pedig majdnem meglett a best of show díj.

– Milyen elismeréseket kaptál a munkáidra?

Nagyon sok hazai és külföldi magazinban is megjelent a munkám, vagy az általam épített motor vagy a Noggdesign műhely munkássága. Ezek mindig nagyon jó visszaigazolások.

noggdesign 2– A motorülések a fő irányvonal vagy készítesz mást is?

– Motorülések mellett különféle táskákat is készítek, és pénztárcákat is. Nagyon sok ötletem van még, amit lehetne csinálni, de még 10 év után is kitölti minden percemet a motoros termékek készítése.

– Miért pont motoros termékek? Te is motorozol?

Én is motorozom van egy merev-vázas bobberem, egy XV Yamahám, és most építünk egy Evo Total performance baggert. Természetesen mind vésett mintás bőr dolgokkal van díszítve.

 

Nincs még vége,lapozz!

0 0 votes
A cikk értékelése
Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x