fbpx

Weide Ancsa: Így lesz anyából, őrült motoros

Weide AncsaÍgy utólag azon gondolkodom, hogy éltük túl, hogy annyit nélkülöztük ezt a csodálatos érzést, amit csak a kétkerekű tud nyújtani. Az építkezés miatt mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni, és osztani-szorozni, vajon milyen motorra futja. Újságokat, hirdetéseket böngészve ráakadtunk egy öreg ám de jó állapotú Suzuki GSX750-re, és mondogattuk magunknak, hogy lecseréljük, amint egy kicsit több pénzünk lesz.

Nem gondoltam volna, hogy párom ennyire beleszeret. Már rá sem lehet ismerni, teljesen át van építve, szinte már csak a blokk árulkodik róla, hogy mi az. Természetesen szó sem lehet róla, hogy eladjuk.

Ancsa profilja

Sok-sok év után megelégeltem, hogy mindig csak a hátsó ülés marad nekem, és elég volt már abból, hogy csak kietlen földutakon lehet nálam az irányítás. Ekkor határoztam el, hogy leteszem a korlátlan motorjogsit. Családom támogatott, és miután télen letettem az elméleti vizsgát, megvettük álmaim motorját: Suzuki RF 400. Egy kedves ismerősömnek volt ilyen gépe, és mikor megláttam az szerelem volt első látásra. Elhatároztam, hogy nekem csak ilyen lehet.

Kaptam kölcsön egy 350-es jaffát, hogy azzal gyakoroljak, míg le nem vizsgázom. Ment a sárdagasztás, mert hát januárban az időjárás ezt tette lehetővé, és megint csak a jó kis földutak maradtak nekem. Mindig azt hallgattam “ha itt, ilyen sárban, ilyen motoron megtanulsz vezetni, akkor aszfalton egy jó motorral kész extázis lesz”. Milyen igaza volt!

Eljött a rutinozás ideje, és az első alkalommal kapásból eldobtam szegény GSX 400-at, amit az iskola biztosított számomra. Magam sem értem hogyan, az oktatóm meg csak csóválta a fejét. Láttam a szemében, hogy arra gondol, ebből a lányból nem lesz motoros. De én nem adtam fel, és pár rutin óra után sikeres vizsgát tettem.

Ezek után a városi vezetés már kész gyerekjáték volt, és hamar meg is szereztem a jogsit. Azóta én és a mocim, elválaszthatatlanok vagyunk. Már eljutottam vele Sirokba, ami tőlünk, Zalaegerszegtől igen messze van. Egy csodás hetet töltöttünk ott férjem és gyerekeim társaságában.

Várnak a csodálatos utak, szeretnék felfedezni minél több helyet, szeretnék eljutni minél több találkozóra, és megint csak megkérdezem magamtól, hogy tudtam eddig motor nélkül élni?!

Így lesz anyából, őrült motoros.

Figyelem csajok: ÜLJETEK NYEREGBE!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x