fbpx

Valerie Thompson a sebesség királynője megválik versenycsapatától

Valelrie Thompson Manning BUB 7 Streamliner motorkerékpár

A megüresedett Valerie Thompson pilótaülése a Manning BUB 7 motorkerékpár Streamlinerben. A csapattól való megválást bizalomvesztéssel indokolta a versenyző.

A tízszeres szárazföldi sebességrekordtartó Valerie Thompson bejelentette, hogy azonnali hatállyal elválik Denis Manningtől és a BUB 7 Streamliner motorkerékpár csapattól, arra hivatkozva, hogy elvesztette a streamliner és a tervező Manning iránti bizalmát. Thompson 2016 óta vezette a korábbi világbajnoki cím birtokos motorkerékpárt, és Manning volt a csapat legfőbb finanszírozási forrása.

A “világ leggyorsabb női motorversenyzőjének” tartott Thompson, miután 328 mérföld/órás sebességrekordot állított be, független csapattulajdonos/versenyző, aki versenyszerűen drag versenyzett, mielőtt a szárazföldi gyorsasági versenyzésre összpontosított, végül 10 szárazföldi sebességrekordot szerzett két kontinensen.

Valerie Thompson, a világ leggyorsabb női motorversenyzője

“Az elmúlt hónapokban elvesztettünk néhány nélkülözhetetlen csapattagot” – mondta Thompson a projektbe vetett bizalmának erodálódásáról. – “A megmaradt személyzet a múlt hét végén lépett kapcsolatba velem a szomorú hírrel, hogy felmondtak, és minden szerszámukat elvitték a Team 7 Racing műhelyéből. E ‘szupercsapat’ nélkül erősen kételkedem abban, hogy a BUB 7 teljesítménye képes lesz újra megszerezni a világ leggyorsabb motorkerékpárja címet. Ami ennél is fontosabb, aggódom a biztonságomért. Ők nem csak a csapattársaim, hanem az őrangyalaim.”

A távozó csapat minden egyes tagja segített kihúzni Thompsont a BUB 7 roncsaiból, miután 2018-ban az ausztráliai Gairdner-tó sós síkságán pusztító, 363 mérföld/órás sebességgel lezuhant.

“Bár csalódott vagyok, hogy nem fogom felállítani a leggyorsabb motoros rekordot a Team 7 Racinggel, a szívem szakad meg, hogy a csapat nem fogja látni a 36 hónapos fáradságos újjáépítési munkájuk eredményét. Mindegyikük számtalan órát áldozott önkéntesen erre a küldetésre. Jobbat érdemelnek.” – tette hozzá Thompson.

Thompson továbbra is az oregoni Marlo Treit, a veterán szárazföldi gyorsasági versenycsapat tulajdonosának, a kétmotoros Target 550 streamlinernek a főpilótája. Treit 43 láb hosszú, 9000 kilós gyorsasági gépe nagyban különbözik a BUB 7 motorkerékpártól. A csapat célja, hogy megdöntse Tom Burkland 2008-ban felállított 415 mérföld/órás világrekordját. Thompson az első három tesztfutamon túlteljesítette a csapat tesztelési céljait, 218, 270 és 291 mérföld/órás sebességgel.

Thompson, akit gyakran “America’s Queen of Speed”-ként (Amerika sebesség királynőjeként) emlegetnek, több 200 és 300 MPH-es klub élethossziglani tagja, a Sturgis Motorcycle Hall of Fame beiktatott tagja, az egyetlen nő a “World’s Top 10 Fastest Motorcycle Racers” (A világ 10 leggyorsabb motorversenyzője) ranglistán és feltörekvő pickleball profi.

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x