HírekMotorbemutatóMotorok

Vespa Primavera Batik

A Vespa Primavera Batik a távoli kultúrák találkozásából született, amelyeket egy sokszínű és ritka elegancia egyesít. A Vespa Primavera időtlen formái a batik, a hagyományos, indonéz szövet témáival és mintáival ötvöződnek, amelyet exkluzív, értékes gyártási eljárásokkal nyernek, és amelyet az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségeként ismer el.

A batikolás művészetének és technikájának legkorábbi bizonyítékai a 12. századból származnak. Ezt a különleges, kézzel nyomtatott vagy díszített szövetet mindig méhviasz felhasználásával készítik. Eredetileg Jáva szigetéről származik, és kezdetben az arisztokrata osztályok ruháinak díszítésére használták, majd elterjedt az indonéz szigetvilágban. A batikolás ma is az indonéz kultúra alapvető eleme, és nem csak hivatalos eseményeken, hanem mindennap viselik.

Az évszázadok során a batikolás szimbolikus filozófiát és valódi kifejezőeszközt testesített meg a hagyományos mintáknak köszönhetően, amelyek az általuk képviselt formák vagy elemek szerint különböző jelentéssel bírnak. Így a batik fajták a királyi és nemesi családok számára fenntartott Parang Rusak-tól a hatalmat jelképező Sawat-ig, a kozmikus energia szimbólumait idéző Semen-ig és a termékenységet jelképező Udan Liris-ig terjednek.

A batik a 19. században jutott el Európába, és híd lett a keleti és a nyugati kultúra között; egzotikusan elegáns mintái olyan kulcsfontosságú stílusokra voltak hatással, mint a szecesszió, napjainkban pedig az haute couture világára.

Vespa Primavera Batik

A Vespa Primavera Batik ennek a filozófiának az egyetemes értékeit használja fel, hogy egy olyan különleges kiadást hozzon létre, amely óda az élethez és az örömhöz, az utazáshoz és a felfedezéshez. Alapszíne, a Batik Green, a trópusi tengerparton összecsapó hullámokat idézi. A szigorúbb vonalak rejtett templomokat idéznek, míg a batikolt díszítés nem kevesebb, mint hét különböző misztikus motívumot egyesít, amelyek Jáva, Szumátra és Bali szigeteiről származnak.

A Vespát díszítő hét különböző batikminta többek között a következő témákra utal: jólét és az élet eredete, erő és hosszú élet, az eredet tisztelete, báj és karizma, vezetői képesség és bölcsesség. Ezek az értékek természetesen a Vespához, annak történelméhez, valamint mély és hiteles multikulturalizmusához kapcsolódnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Vespa Primavera Batik

A Vespa Primavera-t díszítő batik díszítéseket a Water Transfer technológiával alkalmazzák, kezdve a “cravattino”-val, a jellegzetes és megkülönböztető frízzel az elején, valamint a kesztyűtartó nyílásának díszítésével a pult pajzsán, és végigfut a lábtartón és a Vespa oldalain. A világosbarna színű nyereg, zöld árnyalatú varrással, természetes hangulatot kölcsönöz, a napsütötte tengerpartok színeit idézve.

A hozzá illő, Batik matricákkal (külön megvásárolható) személyre szabható top box kibővíti a Vespa Primavera Batik funkcionalitását, rakodóhelyet biztosít és teljessé teszi a Vespa hosszú történelmének egyik legvidámabb változatának esztétikáját.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük