EseményekMotorverseny

Velorexszel Bamakóba

bamako2008 1344

Az idén is túra kategóriában indulnak a legtöbben. Az ő céljuk a kaland, Afrika megismerése, a jótékonyság és az extrém körülmények közötti vezetés. Õk az útvonal megválasztásában is szabadon dönthetnek, a túra vezetői csak javaslatokat tesznek nekik. Amivel biztosan találkoznak majd: úttalan utak, kietlen tájak, barátságos emberek, számunkra ismeretlen természeti környezet.

Idén a tavalyinál több, összesen 15 motoros csapat is indul. A motorosok között sajnos nincs nő – állítólag Semmi-Kis Tünde tervezte, hogy benevez a versenyre, de végül nem jött össze a megfelelő összeg. Ellenben rajthoz áll a Motor Revü főszerkesztője, Mező János egy KTM 990 Adventurrel.

bamako2008 1310

Habár nem motor, a motorosok számára érdekes színfolt a velorexes csapat. A Desperado MC egyik tagja Novák Krisztián, és társa Pulay Sándor egy 600 cm3-es Honda Transalp blokkal 50 lóerősre tuningolta fel az amúgy alig 25 lóerős Jawa-blokkos masinát. Az eredetileg rokkantak számára készült háromkerekű bőregérben a klíma a motorokéhoz hasonló, bár a srácok tegnap Oroszlányból motoros termokabátban és farmernadrágban utaztak fel vele.

A Velorex maximális sebessége 100 km/óra, de Krisztiánék azt remélik, hogy többnyire tartani tudják majd a 80-as utazótempót. A srácok sokat motoroztak már együtt, persze akkor mindketten külön motorkerékpárral. Bizakodnak aban, hogy a túra nagyjából másfél hónapját egy 110 cm széles kaszniban összezárva nem sínyli majd meg a barátságuk. A kaland mindkettőjüket kárpótolja majd.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

bamako2008 1318

Az autóstoppos kategóriát a szervezők az idén törölték, de az idén sem hiányozhatnak a fura fazonok a Budapest-Bamako mezőnyéből. Új színfoltnak számít majd a buszok versenye. A BKV színeiben induló, jól felszerelt Volvo busz 8-as rajtszámmal 16 főt szállít majd, míg 7-es rajtszámmal egy leharcolt csuklós Ikarus indul, ami mindenképp érdekes színfolt lesz a kietlen szaharai távon.

A Travel Channel vetélkedőjén nyerte a lehetőséget két angol Kevin, akik K-team néven egy Philip nevű, 1982-es Polski Fiattal vágnak neki a ralinak, és idén sem hiányozhat a Daciaval Bamakoba csapat, ezúttal egy még idősebb, 26 éves román csodával. Nagy Miklós vezetésével, akik több mind három millió forint értékű orvosi műszert és egyéb adományokat visznek Bamako VI. kerületébe.

bamako2008 1343

A tavalyi „Fogadj örökbe egy falut” program olyannyira sikeres volt, örömet okozva mind az adományozóknak, mind az adományozottaknak, hogy az idén is folytatódik. A program lényege, hogy minden csapatnak lehetősége van kiválasztani egy mauritán vagy mali falut, ahova ellátogatnak, és ajándékokat visznek. A 8-as buszon utazó Bóna Ildikó Miss Hungary győztes pedig január 22-én El Geddoya-ban ünnepélyes keretek között átad egy ivóvíz kutat, amit a csapatok adományaiból fedeztek. A kút kb. 300 család ivóvízellátását biztosítja majd a szegény afrikai településen.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük