EseményekMotorverseny

Váratlan magyar siker

Baroni123Loris Capirossi a marlboros Ducati nyergében meglepő fölénnyel nyerte a tegnapi Moto GP-t a Cseh Köztársaságban lévő Brno versenypályáján.

Capirossi már az első kanyartól vezetett átlagosan 4.902 perces köridővel, miközben Rossi sikeresen hárította az újonc Dani Pedrosa (Honda) támadásait négy körrel a verseny vége előtt. A verseny szinte egyetlen valódi izgalma után kényelmesen gurult be a célba a második helyen – Pedrosa Harmadik lett –, amiért összesen 20 pontot kapott. Ezzel a sorozat vezető Nicky Hayden (Honda) a kilencedik helyre került, így már csak 38 pont a különbség közöttük öt futammal a versenysorozat vége előtt.

Ez a délután Colin Edwards számára még keményebb volt. Elég jó kezdés után mindössze a tizedik helyre futotta az erejéből. A Texan a nyolcadik helyről rajtolt, és mindvégig azért küzdött, hogy mielőbb a vezető versenyzők közelébe kerüljön, így három helyet javított az első három körben. Bárhogy is próbálkozott, az erőfeszítéseinek meg volt az ára: az YZR-M1 Yamaha hátsó Michelin kereke feladta, így Edwards épphogy bekerült a legjobb 10 közé.

A 125-ös géposztályban váratlan magyar siker született Talmácsi Gábornak köszönhetően, aki a kilencedig helyről rajtolva türelmes, megfontolt motorozással lépegetett egyre feljebb. Végül a pálya utolsó részén a cseh Lukas Peseket megelőzve a harmadik helyen futott be a célba Mika Kallio és Bautista előtt.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük