HírekMotorokMotorozás

Válassz az alkatodnak megfelelő motort egy online szimulátor segítségével

Üléspozíció a Yamaha TDM 900-onA megfelelő motor kiválasztása nem egyszerű feladat. Mi mégis mutatunk egy módszert.

Egy motoros sem kerülheti ki az örök kérdést, legalább egyszer, “Milyen motort vegyek?“. Természetesen a legtöbb emberben már motoszkál valami elképzelés arról, hogy mire szeretné használni, milyen stílusú legyen, vagy épp mekkora blokk legyen benne.

Ezen kérdések megválaszolásával már lényegesen könnyebben válogathat az ember lánya az eladásra kínált motorok közt. De mi van akkor, ha a kiszemelt motorról kiderül, hogy kényelmetlen, rossz helyen van a váltó, túl közel van a kormány, stb.

motor2A hatékony és sikeres motorválasztást segítendő fejlesztette ki a Cycle Ergo azt a programot, ami néhány adat segítségével szimulálja, hogyan néznénk ki a nekünk tetsző motorokon. Három adat szükséges csak a művelethez: magasságunk, a belső lábhosszunk, valamint, hogy milyen mértékben (százalékban) legyen nyújtva a karunk motorozás közben.

Ha ezek az adatok megvannak, kiválaszthatjuk a potenciális motorokat, ahol, ha szemmel láthatóan nem érjük el a kormányt, vagy nem ér le a lábunk a földre, tovább állítgathatjuk a motor paramétereit: az ülésmagasságot, a kormány magasságát, valamit a kormány távolságát.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Természetesen nem szabad csak erre a kis szimulációs programra bízni a motorválasztást, azonban jelentős segítséget nyújthat. És, hogy mennyire megbízható a program? A saját adataimat megadva, és a Yamaha TDM-et kiválasztva megint megbizonyosodtam arról, amit egyébként is tudok, hogy a kék csodához még nőnöm kell.

A motorkerékpár ergonómia szimulátort ITT tudod kipróbálni.

Kezdésként kattints a piros gombra és válassz ki egy motor vagy robogó típust. Ugyanezzel a gombbal hozzá tudsz adni később másik motort is, ha össze szeretnéd hasonlítani az adatokat.

A + és a – jelek kattintásával be tudod állítani az adataidat, és végül megkapod, az üléspozíció adatait. Az évek folyamán a kalkulátor is fejlődött, ugyanis már az utas adatait meg tudod adni, és beállíthatod, hogy a kis képen a stilizált figurának a földön vagy a lábtartón legyen-e a lába.

Jó szórakozást!

[wpdiscuz-feedback id=”ui4fzgi3fv” question=”Neked melyik motor vált be a kalkulátor szerint?” opened=”0″]Neked melyik motor vált be a kalkulátor szerint?[/wpdiscuz-feedback] Ha van kedved, csatolj egy fotót is a hozzászólásba!

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Picar

2010-től a szerkesztőségünk munkatársa hírszerkesztőként.

One thought on “Válassz az alkatodnak megfelelő motort egy online szimulátor segítségével

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük