fbpx

Monyo: Motorozni szeretek, ez éltet

monyo1190Szeretném én is megosztani veletek, hogy nálam hogy is kezdődött el a motorozás.

14 éves voltam, amikor a tanár bejött 8.-ban az osztályba, és megkérdezte, hogy van-e valaki, aki szeretné letenni a kismotor vizsgát. Semmilyen motoros előéletem nem volt, de azonnal jelentkeztem.

A vizsga után nagyon szerettem volna egy kis mocit. Akkoriban a SIMSON volt a menő (1989-et írunk), de nekünk nem volt motorunk. Az álmom egy ezüstszürke 51 köbcentis Simson enduro volt.

A szüleim belementek, hogy kapok egy ilyen gépet, de a feltétel az volt, hogy a 6 éves zongora éveimet még további 4 éves továbbképzéssel hosszabbítsuk meg. Még 4 év, amikor már nagyon utáltam zongorázni! Gondoljátok el!!!

Monyo profilja

Aztán mikor jött egy ismerősöm (aki akkor már Simsonnal „száguldozott”) és közölte, hogy van egy ilyen moci eladó, nézzük meg, természetesen az a 4 év már mit sem számított! Egyből beleszerettem a gépbe és még aznap (erre is emlékszem péntek volt) azonnal be is iratkoztam a zeneiskolába.

Másnap apukám már meg is vette nekem a mocit. Természetesen a 4 éves zongora továbbképzőt elvégeztem, hiszen ezt megígértem, de megérte!!! Mindenhová a kis gépemmel mentem, akár nyár volt, akár tél, ha esett, ha havazott, semmi sem számított.

monyo0022

Aztán 18 éves lettem és mivel a szüleimnek autójuk volt, ezért letettem a B kategóriás jogsit. Ekkor már a vágyam egy chopper lett, amivel bejárhatnám a világot, de se pénzem nem volt egy ilyen motorra, se garázsunk. (Társasházi lakás.)

Elkezdtem dolgozni és spórolni, majd 8 év múlva 2001-ben letettem az A kategóriát és megvettem életem álmát. (Mert ugye, minek letenni a jogsit, ha nincs mit vezetni. Szerintem nincs annál rosszabb, ha van jogsid, de nincs mocid.)

 

Nincs még vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x