CsajokHírekMotoros divat

Tucano Urbano két új jet modellel válaszol a frissített sisakszabályozás kihívására

Tucano Urbano demi jet motoros bukosisak Tucano Urbano, demi jet, motoros bukósisak, bukósisak, ECE 22.06A Tucano Urbano két új sisakját pontosan a 2022 januárjában életbe lépett európai ECE 22.06 szabvány által előírt határidőre hozta forgalomba.

“Július elsejétől minden újonnan gyártott sisaknak meg kell felelnie az új szabályozásban meghatározott irányelveknek, és bár a korábbi ECE 22.05 szabvány szerint jóváhagyott sisakok készleteit még mindig lehet értékesíteni, az ECE 22.06-ossal a biztonsági mérce több fronton is magasabbra került.

“Ez kihívást jelentett számunkra – hűnek kell maradnunk sisakcsaládunk szigorúan városi formatervezéséhez, ugyanakkor meg kell felelnünk a sisakba integrált tartozékokkal – mint például a világítás, a Bluetooth és a videokamera – kapcsolatos új paramétereknek, hogy megfeleljen a forgási ütközésre, a héj teljes felületén lévő ütközési pontokra, az ütközés közbeni lassulásra, mind nagy, mind kis sebességnél, az elölről és hátulról történő eltávolításra, és végül a gyártási folyamat ellenőrzésére vonatkozó új teszteknek, hogy elkerüljük a hamisítványokat”.

“Mindez” – magyarázta Mirko Tambascia, a milánói székhelyű Mandelli Group márka termékmenedzsere – “egy olyan sisakot eredményez, amely kétségtelenül nagyobb védelmet nyújt, de nagyobb és nehezebb is. Ez hátrányos lehetett volna a sisakjainkra nézve, de mi a Tucano Urbanónál szeretünk találékonyak lenni, szeretjük a kihívásokat, és annak érdekében, hogy teljes mértékben megfeleljünk az előírásoknak, úgy döntöttünk, hogy az illeszkedésre és az arányokra összpontosítunk”.

Az EL’MAX az új polikarbonát jet-sisak, amely a nevéből adódóan “a tökéletes sisak azoknak, akik napi szinten hosszú és közepes távolságokat tesznek meg, akár a városhatáron túl is”.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tucano Urbano márkát felvásárolta az olasz Mandelli Group

“A maximális biztonság mellett az EL’MAX kiváló kényelmet nyújt a légáteresztő és hipoallergén mikroszálas belső térnek köszönhetően, amely Aero 3D hálós betétekkel van ellátva, a nagyvonalú térnek a fül környékén, valamint a Clima rendszernek köszönhetően a két szellőzőnyílással ellátott szellőzésnek köszönhetően.”

“Az EL’MAX kiváló láthatósággal is rendelkezik. A dupla napellenző – az egyik kívül átlátszó, a másik belül sötét napellenző – tökéletes sisakká teszi télen és nyáron egyaránt. Matt fekete és két fényes színben, fehér és fluoreszkáló sárga színben kapható”.

A szintén polikarbonátból készült EL’CITY a “belvárosról” szól a dupla napellenzővel és a három szellőzőnyílással ellátott Clima System rendszerrel – “kifejezetten azok számára tervezték, akik naponta a városi dzsungelben közlekednek”. Három alaposan nagyvárosi színben kapható: légies zöld, holdporszürke és a mindig népszerű fekete.

 

Forrás

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük