Hírek

Több pénzünk marad benzinre – Megszűnik a baleseti adó

baleseti ado 01Jövőre a kormány új adócsomagjában már nem fog szerepelni az autósok-motorosok által, a kötelező-felelősségbiztosítás mellett eddig fizetett baleseti adó.

 

A 30%-os teher nem fogja terhelni a zsebünket, de azért teljes mértékben nem ússzuk meg a biztosítás megadóztatását.

Mivel a személygépkocsik és motorkerékpárok kötelező-felelősségbiztosítása után a biztosítóknak a jövőben 20% adó formájában kell tejelniük az államkasszának, tuti nem fogják azt teljes mértékig saját költségükön rendezni, így számítanunk kell arra, hogy ennek az adónak valamely részét áthárítják ránk.

Összességében így is jól járunk, és ha nem is tejjel mézzel folyó kánaán vár ránk, némileg csökkennek költségeink, és a megmaradt pénzt költhetjük másra is. Továbbra is érdemes a biztosítási évfordulók közeledtével tájékozódni arról, hogy jelenlegi biztosítónknál van-e kedvezőbb árú szolgáltatást nyújtó társaság, és ha megéri, idejében be kell jelenteni a biztosító váltást.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük