fbpx
Hírek

Több pénzünk marad benzinre – Megszűnik a baleseti adó

baleseti ado 01Jövőre a kormány új adócsomagjában már nem fog szerepelni az autósok-motorosok által, a kötelező-felelősségbiztosítás mellett eddig fizetett baleseti adó.

 

A 30%-os teher nem fogja terhelni a zsebünket, de azért teljes mértékben nem ússzuk meg a biztosítás megadóztatását.

Mivel a személygépkocsik és motorkerékpárok kötelező-felelősségbiztosítása után a biztosítóknak a jövőben 20% adó formájában kell tejelniük az államkasszának, tuti nem fogják azt teljes mértékig saját költségükön rendezni, így számítanunk kell arra, hogy ennek az adónak valamely részét áthárítják ránk.

Összességében így is jól járunk, és ha nem is tejjel mézzel folyó kánaán vár ránk, némileg csökkennek költségeink, és a megmaradt pénzt költhetjük másra is. Továbbra is érdemes a biztosítási évfordulók közeledtével tájékozódni arról, hogy jelenlegi biztosítónknál van-e kedvezőbb árú szolgáltatást nyújtó társaság, és ha megéri, idejében be kell jelenteni a biztosító váltást.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x