CsajokMotoros divat

A női testre öntve: IXS Chantal dzseki

ixs chantal 3Néhány éve női motorosként még alig találtam méretben jó motoros öltözetet. Ahogy mások is, kénytelen voltam beérni valamelyik márka kisebb méretű, férfi modelljével. Ami persze vállban széles, a karja hosszú, mellben pedig szűk. De legalább vannak benne protektorok… amik a férfi méretezés miatt nem mindig pont oda estek, ahova kellett.

Amikor az importőr Yamaha Motor Hungáriánál kezembe vettem az IXS katalógusát, hogy kiválasszam a tartós-tesztre szánt kabátot, először igencsak meglepődtem. A kb. egy centi vastag, A/4-es méretű „könyvben” minden van, ami motoros szem-szájnak ingere.

Ami nekünk, csajoknak fontos, rengeteg női kabát, -nadrág, -cipő, és -bukósisak, de sok férfi modellnek is van női méretezése. A női termékek mellett pedig szép rózsaszínnel szerepel a LADY szó, megjelölve, hogy csupán a mérete vagy a szabásvonala szól nekünk, nőknek.

Nehéz volt a választás, mert a már képen is nagyon jól mutató kabátok szinte mindegyike csábított valamivel: vagy a szín-összeállítása, vagy a „tudása”, vagy csak valami apró részlet mindegyiken megragadta a szemem. Végül eldöntöttem, hogy hosszú, tehát nem dzseki fazon lesz.

Ilyet hordtam eddig is, főleg azért, mert nem szeretem, ha kilóg a derekam motorozás közben. Nem, ez nem az öregedéssel jár… volt rá példa, hogy újonc koromban a tengerparton ötven fokban fáztam fel motorozás közben. Azóta vesevédő nélkül sosem indulok el.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

ixs chantal 16Hogy szűkítsem a kört, ezután rámentem a színekre, de még így is nagyon nehéz dolgom volt. Azt kívántam, bárcsak összesen egyféle kabát lenne. A hagyományos és kihagyhatatlan egyszínű fekete mellett a színek és minták igencsak változatos kavalkádjával találtam magam szembe.

Természetesen a női modelleknél kihagyhatatlan babarózsaszín és világoskék mellett van narancssárga, lila, ezüst és arany kabát is. A piros és a kék már szinte kommersz, és nagyon csábított a kockás is, mert különleges.

A választáshoz nem kell a nyomtatott katalógus, hiszen minden termék megtalálható az interneten. Bár szerintem az IXS honlapja kicsit nehézkesen működik. Csak egy nyitóoldal, ahol kiválaszthatjuk, hogy a sportruházatra vagy a motoros ruházatra vagyunk-e kíváncsiak. Innen érhetőek el az egyes országok oldalai. A magyar rész még átalakítás alatt van, egyelőre a termékek leírása csak angolul olvasható.

Még több kép a galériábanaz IXS Chantal dzsekiről

Azon kívül, hogy a lap fejlécében szerepel, hogy IXS-Hungary, és a „stores”-ra kattintva megtaláljuk a forgalmazókat, másból nem nagyon derül ki, hogy ez egy magyar oldal. És valljuk be, nem túl elegáns a URL sem. A termékekre csak kategóriánként lehet keresni, a márkanévre nem talál semmit az oldal keresője, és sajnos nem lehet külön keresni a női modellek között sem.

A kabátoknál a bőr és a gore-tex kategória mellett az „all season wear” és a „casual wear” közül választhatunk még, ami még az angolul tudóknak is feladhatja a leckét. A minden szezonra jó öltözetek mellett, a „casual” lehet alkalmi, utcai, lezser vagy kényelmes, de itt a protektoros farmertől a krosszruházatig minden megtalálható, ahogy az aláöltöző is – ami szinte mindegyik kategóriában szerepel. A megoldást a német nyelvű oldalakon találtam meg, ahol ennek a kategóriának „sommerbekleidung” a neve, vagyis nyári öltözet.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük