fbpx

A női testre öntve: IXS Chantal dzseki

Néhány éve női motorosként még alig találtam méretben jó motoros öltözetet. Ahogy mások is, kénytelen voltam beérni valamelyik márka kisebb méretű, férfi modelljével. Ami persze vállban széles, a karja hosszú, mellben pedig szűk. De legalább vannak benne protektorok… amik a férfi méretezés miatt nem mindig pont oda estek, ahova kellett.

Amikor az importőr Yamaha Motor Hungáriánál kezembe vettem az IXS katalógusát, hogy kiválasszam a tartós-tesztre szánt kabátot, először igencsak meglepődtem. A kb. egy centi vastag, A/4-es méretű „könyvben” minden van, ami motoros szem-szájnak ingere.

Ami nekünk, csajoknak fontos, rengeteg női kabát, -nadrág, -cipő, és -bukósisak, de sok férfi modellnek is van női méretezése. A női termékek mellett pedig szép rózsaszínnel szerepel a LADY szó, megjelölve, hogy csupán a mérete vagy a szabásvonala szól nekünk, nőknek.

Nehéz volt a választás, mert a már képen is nagyon jól mutató kabátok szinte mindegyike csábított valamivel: vagy a szín-összeállítása, vagy a „tudása”, vagy csak valami apró részlet mindegyiken megragadta a szemem. Végül eldöntöttem, hogy hosszú, tehát nem dzseki fazon lesz.

Ilyet hordtam eddig is, főleg azért, mert nem szeretem, ha kilóg a derekam motorozás közben. Nem, ez nem az öregedéssel jár… volt rá példa, hogy újonc koromban a tengerparton ötven fokban fáztam fel motorozás közben. Azóta vesevédő nélkül sosem indulok el.

Hogy szűkítsem a kört, ezután rámentem a színekre, de még így is nagyon nehéz dolgom volt. Azt kívántam, bárcsak összesen egyféle kabát lenne. A hagyományos és kihagyhatatlan egyszínű fekete mellett a színek és minták igencsak változatos kavalkádjával találtam magam szembe.

Természetesen a női modelleknél kihagyhatatlan babarózsaszín és világoskék mellett van narancssárga, lila, ezüst és arany kabát is. A piros és a kék már szinte kommersz, és nagyon csábított a kockás is, mert különleges.

A választáshoz nem kell a nyomtatott katalógus, hiszen minden termék megtalálható az interneten. Bár szerintem az IXS honlapja kicsit nehézkesen működik. Csak egy nyitóoldal, ahol kiválaszthatjuk, hogy a sportruházatra vagy a motoros ruházatra vagyunk-e kíváncsiak. Innen érhetőek el az egyes országok oldalai. A magyar rész még átalakítás alatt van, egyelőre a termékek leírása csak angolul olvasható.

Még több kép a galériábanaz IXS Chantal dzsekiről

Azon kívül, hogy a lap fejlécében szerepel, hogy IXS-Hungary, és a „stores”-ra kattintva megtaláljuk a forgalmazókat, másból nem nagyon derül ki, hogy ez egy magyar oldal. És valljuk be, nem túl elegáns a http://www.ixs-fashion.com/b2c.asp?PageNo=DEFAULT URL sem. A termékekre csak kategóriánként lehet keresni, a márkanévre nem talál semmit az oldal keresője, és sajnos nem lehet külön keresni a női modellek között sem.

A kabátoknál a bőr és a gore-tex kategória mellett az „all season wear” és a „casual wear” közül választhatunk még, ami még az angolul tudóknak is feladhatja a leckét. A minden szezonra jó öltözetek mellett, a „casual” lehet alkalmi, utcai, lezser vagy kényelmes, de itt a protektoros farmertől a krosszruházatig minden megtalálható, ahogy az aláöltöző is – ami szinte mindegyik kategóriában szerepel. A megoldást a német nyelvű oldalakon találtam meg, ahol ennek a kategóriának „sommerbekleidung” a neve, vagyis nyári öltözet.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz!

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x