Hírek

Sztárparádé a debreceni salakon

speedway eb debrecenMagyar pályán soha nem látott erősségű mezőny méri össze erejét a pünkösd hétfőn 16 órától, a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban a salakmotoros egyéni Európa-bajnoki challenge-en.

 

A nyolc országból érkező 16 vaspapucsos egyetlen célért küzd: a döntőbe jutást jelentő első hét hely valamelyikén végezni. A magyar színeket a debreceni salakszóró, Tabaka József képviseli.

A mezőny erősségéről csak annyit, nincs a startlistán olyan versenyző, aki ne szerepelt volna valamilyen világ-, vagy Európa-bajnoki fináléban, sőt a legtöbb salakszóró világbajnoknak mondhatja magát! Csapat-világbajnoki címmel rendelkezik Janusz Kolodziej, Adrian Miedzinski, Patryk Dudek, Maciej Janowski (lengyelek), illetve Hans Andersen és Michael Jepsen Jensen (dánok).

Egyéni junior világelső volt Jensen, Dudek és Janowski, míg junior csapat-világbajnoknak mondhatja magát Przemyslaw Pawlicki (lengyel) és Peter Kildemand (dán). Grand Prix nagydíj-győzelemmel büszkélkedhet Miedzinski, Jensen és Andersen, utóbbi mellett Kolodziej is állandó résztvevője volt a legjobbak versengésének. A svéd Jonas Davidsson csapat-világbajnoki bronzérmet szerzett, Tomas Suchaneknek (cseh) pedig junior világbajnoki ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A lettek közül Maksims Bogdanovs junior világbajnoki bronzérmes volt, Andrejs Lebedevs a GP Lett Nagydíján végzett az 5. helyen, míg Kjastas Puodzuks junior világbajnoki és felnőtt Európa-bajnoki fináléban húzhatta a gázt. Andrij Karpov (ukrán) junior Európa-bajnoki ezüstérmes, illetve résztvevője volt Grand Prix challenge-nek és Európa-bajnoki döntőnek. A magyar résztvevő, Tabaka Józsefnek sincs szégyenkeznivalója, ugyanis páros Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett 2011-ben, s indult junior világbajnoki és Európa-bajnoki döntőben.

A június 9-én, pünkösd hétfőn 16 órakor megrendezendő viadalt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg. A versenyt megelőző nap, azaz vasárnap 15 órától edzést tartanak, amire a belépés díjtalan.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük