fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

Szeretnél egy különleges fényezésű BMW-t a 40. évforduló alkalmából?

Az új BMW F 850 GS Adventure

BMW F 850 GS adventure rallye 2021

A tankközép burkolatán is megjelenő szürke (Ice grey) alapfestéssel ellátott BMW F 850 GS Adventure képességei kielégítik a kalandokkal, terepmotorozással és túrázással kapcsolatos igényeiket. A teleszkópvillák felső elemének és a keréktárcsák külső peremének fekete festése és a szürke-fekete komfortülések harmonikusan olvadnak bele a motor dizájnjába.

Az új BMW F 850 GS Adventure Kalamata matt (Kalamata metallic matt) színű Rallye stílusváltozata (Style Rallye) már első ránézésre is sportos tulajdonságokról és kalandvágyról árulkodik. A keréktárcsák peremének és a teleszkópvilla felső elemének arany színe pedig egyszerre gondoskodik a dinamikus és különleges megjelenésről. A sport szélvédő és a 890 mm magas, fekete/szürke kárpitozású Rallye ülés tovább fokozza a BMW F 850 GS Adventure sportos dizájnját.

Az új BMW F 850 GS Adventure „40 Years GS” változata szintén a BMW GS modellek különleges évfordulójának szentelt dizájnt képviseli. A fekete (Black storm metallic) motorkerékpáron megjelenő „40 Years GS Edition” logó és a sárga markolatvédők összetéveszthetetlen dizájnt eredményezve emlékeztetnek az évfordulóra.

A teleszkópvilla felső elemeinek fekete festése, az aranyszínű keréktárcsa-peremek és a 860 mm magas, fekete/sárga kárpitozású kétszemélyes ülés teszik egésszé a GS család 40. évfordulója előtt tisztelgő dizájnt. A Connectivity funkciókkal felvértezett TFT kijelző e modellváltozat esetében is már az alapfelszereltség része.

Új és módosított opcionális felszerelések, valamint eredeti BMW Motorrad kiegészítők a BMW F 750 GS és BMW 850 GS modellek számára.

Az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modellek Pro menetprogramok üzemmódja új elemekkel gazdagodott. Így az új boxermotorral felvértezett GS modellekhez hasonlóan a Dynamic mód újragondolt gázreakciója még több dinamikát és motorozási élményt nyújt.

Ezen felül a dinamikus motorfék és DBC fékezés-segítő rendszerek mind a Pro menetprogramok részét képezik. Az opció ráadásul előválasztási funkcióval is bővült, ami lehetővé teszi akár négy vezetési mód elérését a jobb oldali markolaton található gombok segítségével (a BMW F 750 GS esetében ehhez a funkcióhoz a Connectivity opcionális felszereltség szükséges).

Az extra alacsony ülés és az alacsonyított futómű mindhárom modellváltozat esetében elérhető opció lesz – ami biztosítja, hogy álló helyzetben még könnyebb legyen felszállni rá.

Az eredeti BMW Motorrad tartozékok kínálatában megjelenik egy olyan rögzítőelem a BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modellek számára, amely lehetővé teszi a BMW Motorrad Navigator felszerelését az alapfelszereltség részét képező TFT kijelző fölé, ami kifejezetten hasznos gyakori terepmotorozás során.

Ez a tartó korábban kizárólag a GS Trophy-n résztvevő motorkerékpárok számára volt elérhető. A gyári „Navigációs rendszer előkészítése” opcionális felszereltség továbbra is rendelhető, ekkor a navigációs készüléket egy bilincs segítségével továbbra is a kormányrúdra lehet rögzíteni.

Mivel az ABS teljes kikapcsolását a törvényi szabályozások a jövőben már nem teszik lehetővé, az Enduro és Enduro Pro üzemmódok kínálnak erre a célra megfelelő megoldásokat. A hátsó keréken az ABS funkció még mindig kikapcsolható Enduro Pro üzemmód esetén (csak a BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleknél).

A HP logó a jövőben eltűnik az opcionális felszereltség felületeiről és az eredeti BMW Motorrad tartozékokról. A BMW F 750 GS-hez való sport kipufogódob már csak az eredeti BMW Motorrad tartozékok kínálatában lesz elérhető.

CsamShop motoros pólók 2023 május

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x