HírekMotorbemutatóMotorok

A Superveloce, ami még csak most jelent meg, de már nem is kapható

Az idei év nagy újdonsága az MV Agusta Superveloce felidézi a régi emlékeket: 37 világbajnoki cím, legendás győzelmek, mindez neo-retro stílusban.

Az MV Agusta Superveloce egy retro-versenymotor stílusú kétkerekű, amely Agostini egykori versenymotorjára emlékeztet. A magyarul “szupergyors” modellnév is arra utal, hogy belül csúcstechnikával van felszerelve. Az MV Agusta így írja le: “az MV Agusta ikonikus stílusának modern értelmezése. A régi és a modern kori stílusjegyek fúziója biztosít róla, hogy a jövő magában foglalja az elmúlt jó idő emlékeit is”.

Az F3 800 alapjaira épült Superveloce első koncepcióját a 2018-as milánói EICMA kiállításon mutatták be, ahol a “Show legszebb motorkerékpárja” díjat kapta meg. Az MV Agustát felkérték a gép kiállítására a Concorso d’Eleganza Villa d’Este kiállításra is, ahol első díjat nyert a “Concept Bike: Új formatervezés és prototípus, amelyet független gyártók és tervezők mutattak” kategóriában.

Az Instagramon keresztül az MV Agusta 2019. május 19-én bejelentette, hogy a Superveloce 2020-ban gyártásba kerül. Május 29-én bejelentették, hogy mindössze 300 darab készül majd sorszámozva, Serie Oro felirattal. Június 26-ig mind a 300 darabot le is foglalták.

A 2019. novemberi EICMA kiállításon a gép két verzióját mutatták be: a Superveloce 800 Serie Oro korlátozott kiadású változatát, amely szinte nem különböztethető meg a koncepciótól, és a teljes gyártású Superveloce 800-at.

Magyarországon 2020 június végén mutatták be a két új modellt, a Superveloce 800-at és a Serie Oro 002/300-as sorszámozott verzióját.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az MV Agusta Superveloce 800 SerieOro a márka történetének legsikeresebb motorja.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük