HírekMotorokMotorozás

Sokkolta az internet népét, ahogy egy zsaru majdnem megölt egy robogóst

Egy rendőr megpróbálja letolni a motorostA new york-i rendőrség vizsgálja azt a videót, ami vírusként terjedt az interneten, és amelyen látszólag egy rendőrségi terepjáró megpróbál  leszorítani egy robogóst egy gyorsforgalmi úton. Az óriási rendőrségi terepjáró és a kiszolgáltatott mopedista közötti interakció sokkot és felháborodást váltott ki.
A Queens és Brooklyn között húzódó Van Wyck Expresswayen készült felvételről egyelőre nem sokat tudni, csak azt, hogy a videót május 14-én tették közzé. A videón egy new york-i rendőrségi járőrkocsi egy sávba kanyarodik egy mopedes motorossal az autópályán, majd a rendőrautómegpróbálja letolni a robogóst.

A járőr nem használ semmilyen megkülönböztető jelzést, sem villogót sem szirénát miközben zaklatja a mopedest. A felvételek alapján úgy tűnik, inkább közúti dühkitörésről van szó, mint arról, hogy megpróbálnak elfogni egy gyanúsítottat, vagy leszorítani a mopedest a gyorsforgalmi útról. Az különösen furcsa, ahogy a járőr három sávon átvág és felgyorsít, hogy a moped elé kerüljön, csak azért, hogy lefékezze a motorost.

Robogóval az Egyesült Államokban sem szabályos a gyorsforgalmi útra felhajtani, de ez nem indokolja a rendőrök viselkedését. A robogós eleve veszélben van egy autópályán, hiszen a járművének nem elegendő az ereje sem a gyorsításhoz sem a lassításhoz, de ha a rendőröknek az volt a céjuk,hogy erre figyelmeztessék, netán letereljék a pályáról, azt nagyon furcsán valósították meg.

A new yorki rendőrség már vizsgálja az esetet és valószínűleg a videóban látható rendőröknek súlyosan meg kell majd fizetniük a tettükért. Amerikában már így is a közvélemény bögyében vannak azok a rendőrök, akik az egyenruhájuk mögé bújva indokolatlanul seggfejként viselkednek. Az utóbbi időben előfordult szabálytalan parkolás, halálos baleset okozás, és van olyan állam, ahol járványszerűen terjed az ittas vezetés a rendfenntartó erőknél.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük