KiemeltMotorokMotortesztek

Saját motor teszt: Keeway RKF 125 – másfél év, 23000 km egy 125-ös kínai motorral

Keeway TKF 125 motorteszt2021 őszén úgy döntöttem, hogy illene leraknom legalább az A1 kategóriát, mivel az AM-et már tisztességesen kimotoroztam. Azt már akkor is tudtam, hogy télre nem veszek új motort, így legalább volt időm bőven utánanézni a különböző típusoknak.

170 cm magasságomnak köszönhetően nem volt probléma, hogy a 125-ös kategóriában le fog érni a lábam a motorokról. Néztem KTM-et is, Yamahát is, de újonnan nagyon nem tűntek pénztárcabarátnak, és használtan féltem motort venni, mivel nem tudhattam, hogy előző tulaja hogyan használta.

Az már hamar kiderült, hogy a sportmotor üléspozíciója nem az én derekamnak/hátamnak való lesz, ezért a naked bike mellett tettem le a voksom.

Mikor már sorra húztam ki a motorokat a listából különféle problémák miatt, már kezdtem feladni, hogy újonnan veszek meg bármit is. Ekkor utolsó reményként kaptam egy ajánlást, hogy néztem-e már a Keeway RKF 125-öt.

Teljesen idegen volt számomra ez a típus, de utánajártam. A formája, mint tudjuk, nagyon hasonlít a Duke-ra, viszont elérhető árban van még szalonból is. Addig foglalkoztatott a motor, míg magához ragadott a gondolat, hogy ugyan kínai, de a különféle oldalakon teljesen megbízhatóan állítják be.Keeway TKF 125 motorteszt

Eljött az én időm, foglaltam egy ingyenes tesztvezetésre időpontot Szentendrére. Ott már abban a 10 perc vezetésben tudtam, hogy ebből első látásra és első hallásra szerelem lett. A covid miatt ekkor az árfolyam csak úgy kúszott felfele, így az értékesítő azt mondta, hogy az ára a héten ennyi, de a jövő héten ez már drágább lesz. Mondtam, hogy alszok rá egyet. Ez így is lett. Másnap reggel felkeltem, és azt mondtam, megveszem újonnan a Keeway RKF 125-öt. Meglátjuk az én kezeim között is olyan megbízható széria lesz-e, mint amiket írnak róla.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még limitált kiadású, de már EURO 5-ös besorolású zöld motor tulajdonosa lettem 2022 májusában. Nagyon gyorsan faltam vele a kilométereket. A legfontosabb első 500 km-en tisztességesen bejárattam, és már jött is az első olajcsere. Utána már csak minden 3.000-ként kellett a garanciális szervizbe vinnem. A szerelem nagy volt már akkor is, és majdnem havi szinten bele is ment az a bizonyos 3.000 km egészen 2022 július végéig.Keeway TKF 125 motorteszt

Ekkor egy olyan dolog történt, hogy átesetem a B oldalra. Sajnos Egerbakta térségében egy balos kanyarban kicsúszott alólam a motor. Viszont szerencsésen megúsztam, és kínai létére, a motor is. Az első teleszkóp kicsit elhajlott, de 80 km-t könnyen hazavezettem vele, és még a szervizbe is saját lábon vittem el. Itt viszont volt egy hosszabb kihagyás. A javítási idő 1,5 hónapot vett igénybe.

Amikor a motort visszakaptam, hihetetlen boldog voltam, rögtön ezután már jártam is dolgozni vele. Viszont az átok még ott maradt a motoron. A munkahelyem parkolójában egy autós ismét tett róla, hogy a műhelybe kerüljön. Ebből már biztosítós ügy lett. Eldöntöttem, hogy tiszta lappal indítok, és a hátam mögött hagyom a fájdalmakat vele.

2023 márciusban volt a következő aktuális garanciális olajcsere. Ehhez mindent megtettem, hogy a 2022-ben a szörnyen lezárt 5500 km után elérjem a következő 3000 km-t. Még a Karácsonyi jó időt is kihasználtam, aztán kora tavasztól kezdve elindultam délutánonként kirándulni vele.

Űrdongó változz át! Keeway RKF 125 2022 teszt

Közös kilométer gyűjtésre mentünk, amikor csak adta az alkalom. Ekkor elmentem Visegrádra is, ami 60 km-re van tőlünk, így az a nap 120 kilométerrel bővült. Az út a hűvös tavaszon testileg sikeresen megfagyasztott, de lélekben minden egyes kilométer feltöltött. A látvány az oda, majd a hazavezető úton is kárpótolt.

 

Lapozz tovább a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük