fbpx

Pirkadattól Alkonyatig enduroverseny

downtodusk 663A maratoni 12- és 24 órás futamokon komoly tesztnek volt kitéve a BMW G 450 X szeptember első hétvégéjén. Az Egyesült Királyságban kilencedik alkalommal rendezték meg a brit szigetek legnagyobb dirt eseményét, a Pirkadattól Alkonyatig (Dawn to Dusk) enduroversenyt.

Idén összesen 550 induló vett részt a Dél-Walesben megrendezett, már hagyományos 12 órás, hosszú távú versenyen, valamint a 6 órás, és a legkeményebb motorosok számára létrehozott 24 órás futamokon. A BMW G 450 X versenyendurot tavalyi remek szereplésének köszönhetően idén is számos csapat választotta a megmérettetésre. Ezek közül a „Help for Heroes” elnevezésű amatőr csapat a végletekig hajszolta motorját a 24 órás futamon, így összetettben a 37., saját osztályában pedig az 5. helyen ért célba.

A Vines of Guildford-i BMW kereskedés támogatásával indult különleges csapat tagjai, Philip Walton, Geoffrey Smithers és John Monger nem csak a motorozás terén, de a harcászatban is veteránok, ugyanis egyenként 22-22 évet töltöttek a brit hadsereg különböző alakulatainál. A csapat technikai hiba nélkül küzdötte át a 24 órás versenyt.

A brit veteránalakulaton kívül számos más BMW-s csapat is teljesítette a hétvégi maratoni versenyt. A 12 órás futamon indult „BMW Touratech Racing” több csapattal érkezett Németországból a wales-i tartományba. A versenyt vállsérülés miatt kihagyni kényszerülő gyári versenyző, Gerhard Forster helyére Alexander Sedlmair és Thomas Donnecker került a csapatba, akik 12 óra és 37 perc sárdagasztás után a második helyen értek célba az MPS Husqvarna csapat mögött. A verseny legjobb köridejét az összetettben 28. helyet szerző, Rolf Epting szerezte meg, aki szintén G 450 X versenyeduroja nyergében teljesítette legjobb körét 41 perc, 12 másodperccel.

Nick Plumb szervező – volt BMW off-road oktató és Dakar versenyző – elégedetten nyilatkozott a verseny után: „Ez volt a 9. Pirkadattól Alkonyatig verseny és nagy örömömre szolgál, hogy számos BMW is indult a versenyen. Jó volt látni, hogy ilyen jól szerepelnek a 12 és a 24 órás futamokon a G 450 X-el induló csapatok. Szerencsére az időjárás idén nem nehezítette meg a munkánkat, így ismét fantasztikus hétvégét tudhatunk magunk mögött. Egy ilyen hosszú verseny hatalmas fizikai és pszichikai megterhelést jelent valamennyi versenyzőnek, és a pályát is úgy alakítottuk ki, hogy a végsőkig igénybe vegye a motorok és pilótáik képességeit. Persze a résztvevők nagyon széles szintskálán mozognak, ám mindenkit elismerés illet, aki elindult – és főleg aki célba is ért a versenyen. Remélem jövőre ismét találkozunk!” – emelte ki Nick Plumb.downtodusk 216downtodusk 371

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x