Hírek

Pin-up csajok és rajzfilm figurák a világháborús dzsekiken

vilaghaboru dzseki pin up4A pin-up lányokat nem csak posztereken, képeslapokon nézegették a katonák, hanem a II. világháborús bőrdzsekijeiken, repülőgépeiken is virítottak.

Sőt, a csajokon kívül különféle – az illető katonának fontos – feliratok, rajzfilmfigurák szintén láthatóak voltak a kabátokon. Az A-2-es pilótadzsekiket 1931-től kapták az amerikai légierő harcosai, majd a II. világháború ideje alatt elkezdték feldobni a lóbőrből készült viseletet.

Az alábbi fotókon láthatóak, hogy számos bombát festettek a kabátokra – ezek a bombák a sikeres küldetéseket jelölték. Tehát, különös kódnyelv alakult ki a dzsekikre festett képekből.

Nem véletlen a motoros klubok colorja sem, hiszen a felvarróról lehet megtudni kérdezés nélkül, ki melyik klubba tartozik, s milyen státuszt tölt be azon belül.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

A Pinterest gyűjteményéből szemezgettünk:

vilaghaboru repulogep pin up

vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük