fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Pin-up csajok és rajzfilm figurák a világháborús dzsekiken

vilaghaboru dzseki pin up4A pin-up lányokat nem csak posztereken, képeslapokon nézegették a katonák, hanem a II. világháborús bőrdzsekijeiken, repülőgépeiken is virítottak.

Sőt, a csajokon kívül különféle – az illető katonának fontos – feliratok, rajzfilmfigurák szintén láthatóak voltak a kabátokon. Az A-2-es pilótadzsekiket 1931-től kapták az amerikai légierő harcosai, majd a II. világháború ideje alatt elkezdték feldobni a lóbőrből készült viseletet.

Az alábbi fotókon láthatóak, hogy számos bombát festettek a kabátokra – ezek a bombák a sikeres küldetéseket jelölték. Tehát, különös kódnyelv alakult ki a dzsekikre festett képekből.

Nem véletlen a motoros klubok colorja sem, hiszen a felvarróról lehet megtudni kérdezés nélkül, ki melyik klubba tartozik, s milyen státuszt tölt be azon belül.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

A Pinterest gyűjteményéből szemezgettünk:

vilaghaboru repulogep pin up

vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x