fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Paddy and the Rats – ír kocsmazene magyar srácoktól

 

paddy and the ratsAz egyre népszerűbbé váló Paddy and the Rats együttes koncertjei igazi tivornyázós, vedelős hangulatot idéznek meg.

Sok motoros találkozó plakátján látom a banda nevét, ami örömteli hír, ugyanis a klasszikus rock éjszakák hangulatát, igazán színessé teszi a Paddy, hiszen rögvest egy ír kocsmában érezheti magát az ember, és azon veszi észre magát, hogy jár a lába…

Táncra fel! Folyjon a whiskey és a sör – gondolják azok, akiket megérint ez a zene.

A magyar srácok imádják a jó bulikat, no meg a jó kocsmákat, s azt szeretnék, hogy „kocsmát varázsoljanak az egész világból”, olvasható a honlapjukon. Mindannyian ír nevet választottak maguknak, hogy minél eredetibb legyen a zenekar.

A fiúk nagyon otthon vannak az ír világgal kapcsolatban. Érdekes, hogy a „paddy” szót például az angolok használják akkor, amikor gúnyolódni akarnak az íreken.

Hogy mit is tettek le eddig az asztalra? Nos, nem lustálkodtak, az biztos! Még egy magyar csapat, akik öregbítik hazánk hírnevét…

„A zenekart 2008-ban alapította az énekes-dalszerző Paddy, Vince-szel, és Joey-val. Ezek után csatlakozott hozzájuk Seamus, Sonny és Sam, a hegedű virtuóz, aki az élő bulikon ír sípon, banjon és skót dudán is játszik. 2012 tavaszán Sonny kiszállt a bandából és Bernie vette át a helyét.

A hat “ír kalóz” saját elmondása szerint azért lett patkány, mert az olyan az állatok között, mint a punk stílus a zenében. Mocskos és kártékony. Ők pedig pontosan ilyen zenét játszanak. Legtöbbet az ír nép kocsmazenéjéből emelik a sajátjukba és kelta motívumokkal ötvözik a dögös, koszos punk-rock dalokat. De sokszor megjelenik a tengerész- és kalózvilág hangulata mind a szövegekben, mind a zenében.

A hattagú zenekar első lemeze (Rats on Board) 2010-ben jelent meg és a hazai piac mellett külföldön is értékesítették, amit óriási siker övezett. Az iTunes-on 2010-ben és 2011-ben ők lettek a legtöbbször letöltött magyar zenekar!!! Emellett az egyik legnagyobb európai kelta-rock portálon (a Celtic-rock.de-n) 2. és 3. helyezést értek el a 2010-es év zenekara és lemeze szavazásán a hallgatók által.

A srácok nem tétlenkedtek sokat és el is készítették második korongjukat, amit Hymns For Bastards névre kereszteltek és 2011 tavaszán került a világ online lemezboltjainak „polcaira”.

Akik hallják a dalaikat, azok biztos, nem maradnak józanok, mivel a pörgős, jigg-es (ír táncfajta) ritmusok nagyon jól táncolhatók vagy sokszor inkább ugrálhatók és tökéletesek a nagy berúgásokhoz.

Az angol nyelvű szövegek nagy része az italozásról és különböző kocsmai történetekről szólnak.

Az elmúlt három év alatt már több mint 500 koncerten vannak túl, és egy nagyon masszív rajongói tábor alakult ki országos szinten. Az elmúlt években több magyar fesztiválon (Hegyalja, Campus, SZIN, EFOTT, Pannónia) is részt vettek és bejárták fél Európát (Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria, Svédország, Dánia, Szlovákia, stb.). 2011. április 14-én telt házas lemezbemutató koncertet tartottak az A38 hajón, amit tavasszal és nyáron egy szintén teltházas, országos lemezbemutató turné is követett.

A koncerteken a saját dalok mellett tengerészdalokat (Drunken Sailor, Bully in the Alley) játszanak hegedűvel, banjo-val, harmonikával, skót dudával, furulyával és persze sok Rock’n roll-lal. Céljuk, hogy megismertessék a közönséget az élő koncerteken a tengerész dalokkal, kocsmakultúrával…” (Forrás: Paddy and the Rats)

A kocsmakultúrával biztosan nem lesz nehéz, hiszen a magyarok sem arról híresek, mint akik annyira kerülnék a kocsmákat és a jó bulikat…paddy and the rats1paddy and the rats2paddy and the rats3

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x