EseményekHírekMotorverseny

Öngyilkos lett a legendás stuntriding világbajnok, Chris Pfeiffer

Chris Pfeiffer stuntrider öngyilkos lett

Meghalt a többszörös világbajnok kaszkadőr Chris Pfeiffer. Az 51 éves stuntrider legenda a hétvégén önkezével vetett véget életének, miután a leírás szerint hosszú ideig depresszióban szenvedett. Pfeiffer csaknem hat évvel ezelőtt vonult vissza a profi kaszkadőrversenyzéstől, de időnként még mindig fellépett a közönség előtt.

Chris Pfeiffer négyszeres Red Bull Hare Scramble-győztes volt, és több mint 20 éves pályafutása során számos más trófeát és bajnoki címet nyert. Első motorkerékpárját édesapja ajándékozta neki, amikor még csak ötéves volt.

Amikor Chris mindössze tízéves volt, megnyerte első próbafutamát motokrosszmotorral, ami tízéves karrierhez vezetett a profi motokrosszversenyzés területén, és mintegy 300 trófea fűződik a nevéhez. Még 1985-ben Chris Pfeiffer német bajnok lett motokrosszban a junior kategóriában, és abban reménykedett, hogy világbajnok lesz ebben a mezőnyben.

Folyamatosan gyakorolta a motorkerékpár irányítását, majd megtanulta, hogyan kell mutatványokat végrehajtani a motoron. Akkoriban az internet még szinte nem is létezett, így magának kellett megtanulnia a dolgokat, de a kaszkadőrmutatványok akkoriban még gyerekcipőben jártak. A Pfeifferhez hasonló versenyzők világszerte népszerűbbé tették a sportot, és a gyártók is beszálltak, hiszen még a BMW F 800 R-nek is van egy Chris Pfeiffer-kiadása.

Chris Pfeiffer szárnyakat adott Magyarországnak

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Chris Pfeiffer végül bajnok lett a stunt ridingban, és több mint 94 országba jutott el a stunt riding show-kkal. Pfeiffer 2015-ben bejelentette, hogy visszavonul a profi kaszkadőrmutatványozástól. Pfeiffer akkoriban több időt szeretett volna a családjával tölteni, de megígérte, hogy “nem hagyja abba a motorozást, hiszen ez az élete”.

Senki sem tudta, mi fog történni sok évvel később, egy jelentéktelennek tűnő hétvégén, Németországban. A világ nem tudott róla, hogy Chris Pfeiffer egy ideje már depresszióval küzdött, és betegségének következtében az elmút hétvégén öngyilkos lett.

Chris Pfeiffert felesége, Renate és gyermekei, valamint rajongói gyászolják világszerte. A kaszkadőrlegendát 2022. március 26-án temetik el a németországi Trauchgauban.

Chris Pfeiffer stuntrider öngyilkos lett

Forrás, Fotó

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük