fbpx

Öltözz fel!

oltozzfelA megfelelő ruházat kiválasztása legalább olyan fontos, mint a megfelelő motoré!

 

Nem elég azonban, ha a ruha csak biztonságos: fontos, hogy az ember lánya jól is érezze magát benne. Lássuk hát, hogy mik közül válogathatunk, ha motorozásra adjuk a fejünket: anyagát tekintve két nagy csoportot különböztethetünk meg, ezek a bőr és a textil.

A bőr a motoros régi jó barátja, ami már sok helyzetben csillagos ötösre vizsgázott. Rendkívül strapabíró anyag, a jól kiválasztott ruha mintegy második bőrrétegként funkcionál. Egy esetleges eséskor is jól védi bőrünket a sérülésektől, ráadásul egy jól ápolt bőr ruhadarab hosszú évekig szolgálhat minket.

 

A modern darabok mellett a boltok polcain még mindig megtalálhatóak a ma már retronak számító hagyományos darabok is, ilyen téren csak az ízlés, vagy a motor stílusa szabhat határt a vágyaknak. Fontos megemlíteni azonban a sok jó tulajdonság mellett, hogy a bőr alapvetően nem vízálló anyag, egy eső után pedig nagyon nehezen szárad ki, valamint nagyobb odafigyelést és több ápolást igényel, mint a textil.

Sok gyártó kombinálja a bőrt különböző vízálló membránokkal, kivehető bélésekkel, ám a problémát ez sem oldja meg teljesen. A visszajelzések azt mutatják, hogy a bőr nyáron hajlamos túlhevülni, míg hidegebb időben gyorsan áthűl. Ez utóbbi ellen jó megoldás lehet a réteges öltözködés, míg a meleg ellen ajánlatos perforálásokkal ellátott ruhát választani.

Mint már említettük, a bőr kényes anyag, karbantartásához sokan sokféle ápolószerre esküsznek. Van, aki hagyományos, gyógyszertárban beszerezhető paraffinnal kezeli, van, aki testápolóval, ám a legtöbben a speciális bőrápoló szerekre esküsznek.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x